Non-stop till underhållningens mecka – Las Vegas

Drömmer du om en resa till magiska Las Vegas? Nu blir det mer tillgängligt med tanke på Norwegians nya flygrutt till spelstaden i Nevadas öken. Här kan du gå loss på allt du drömmer om och lite till. Och kom ihåg – what happens in Vegas, stays in Vegas.

Las Vegas är ett populärt resmål känt för shopping, underhållning och de många kasinon och extravaganta hotell med olika teman från runt om i världen.

Las Vegas strip by nightThe Las Vegas Strip på natten med High Roller, Flamingo, The LINQ, Bally’s, Paris, Planet Hollywood, Bellagio Fountains. Foto: Brian Jones, Las Vegas News Bureau.

Här finner du allt från replika på en egyptisk pyramid (Luxor) till en version av Eiffeltornet (Paris Las Vegas) och romarnas högborg (Ceasars Palace) samt världens näst största hotell (MGM Grand).

För första gången någonsin

Norwegian utökar för närvarande sina långdistansrutter i stor omfattning. Det gäller inte minst den helt nya rutten mellan Stockholm och Las Vegas en gång i veckan. För första gången någonsin finns en reguljär direktflygning från den svenska huvudstaden till Las Vegas och förra lördagen, den 31 oktober 2015, lyfte den första avgången från Arlanda.

Norwegian_dreamlinerNorwegians Dreamliner till Las Vegas.

På en rutt som denna ska inget saknas och därför har flygbolaget valt att sätta in sina nya Dreamliner-plan som gör flygningen till en upplevelse i sig. Motsvarande rutt från Köpenhamn startar den 10 november.

Vi är oerhört glada över att Las Vegas, tack vare Norwegian, för första gången får direktflyg från Stockholm och Köpenhamn – Cathy Tull, Senior Vice President of Marketing, Las Vegas Convention and Visitor’s Authority

Cathy Tull vid Las Vegas besöksnäringsorganisation menar vidare att den ökade tillgängligheten till Las Vegas gör att de kan få flera miljoner nya besökare, vilket hjälper dem att nå målet med 30 procent internationella besökare under nästa årtionde. Vi skandinaver får det helt enkelt enklare att uppleva Las Vegas och allt som denna speciella stad har att erbjuda – liveshower, gastronomiska upplevelser, imponerande hotell, underhållning i världsklass och glittrade nattliv längs den berömda Las Vegas Strip.

Las_Vegas_stripThe Las Vegas Strip.

För att fira öppnandet av den nya flygrutten kom ett urval av glamorösa underhållare till Café Opera i Stockholm för en kväll för att visa vad ett Las Vegas-hjärta kan begära. Gästerna bjöds på en afton i sann Frank Sinatras anda med både show och mat i toppklass.

Las Vegas showgirls

Las Vegas har inte alltid varit underhållningens mecka. Staden har trots allt växt upp i mitten av öknen i Nevada under det senaste seklet. Kul att tänka tanken att det för lite mer än 100 år sedan endast fanns en enkelt fort här. Idag är det den största staden i Nevada och varje år reser det drygt 40 miljoner människor till Las Vegas för privata nöjesresor samt storslagna konferenser. Det blir en del ruljans. Gambling är stadens viktigaste inkomstkälla och en stor andel av besökarna spelar på något under sin vistelse – allt från sportspel till black jack, craps och poker. Spel om pengar tog fart i samband med hasardspel i början på 1930-talet.

Las Vegas celebrationsFyrverkerier över Las Vegas Strip sett från Trump International Hotel Las Vegas. Foto: Brian Jones, Las Vegas News Bureau. 

Att åka till Las Vegas innebär inte bara det som cirkulerar kring The Strip. Det finns massor av roliga och unika aktiviteter att ta sig för även utanför glitterstråket – helikopterflygning över öknen, hästridning bland bergen i Red Rock Canyon, beskåda det mäktiga bygget vid Hoover Dam, äta lunch längs stranden vid Lake Mead, promenera i Valley of Fire, shop-til-you-drop i stora amerikanska malls och charmiga besök i mindre städer i Nevada.

Red Rock Canyon       Red Rock Canyon National Conservation Area. Foto: Darrin Bush, Las Vegas News Bureau.

Introbild längst upp: Välkomstskylten  – Welcome to Fabulous Las Vegas. Foto: Las Vegas News Bureau.