Snart kan du sova som Marie-Antoinette – på Versailles

Château de Versailles tycks äntligen ha bestämt sig för att bygga ett 5-stjärnigt hotell. Om allt går enligt planerna så kan du övernatta vid slottet redan nästa år!

Château de Versailles behöver nästan ingen presentation; det är Europas mest berömda slott. Slottet byggdes av “Solkungen” Ludvig XIV för att förmedla bilden av en monarki i lyx och överflöd under rikets glansdagar. Och det var på Versailles som Franrikes sista monarker levde: Ludvig XVI och Marie-Antoinette. Den sistnämnda är förmodligen historiens mest ökända konsument av lyx och mode, en bild av drottningen som möjligen något orättvist pålades henne. Det är emellertid inte konstigt att Versailles fått behålla sitt rykte som lyxens säte.

Versailles_chateau_de_Queens_Chamber_marie_antoinette_hotell_INTEXT

Om rummen på det nya hotellet kommer att likna drottningens sovrum återstår att se. Foto: Wikipedia Commons

Numera är slottet ett av Franrikes populäraste turistmål. Bristen på hotell i området har dock gjort att majoriteten har fått besöka Versailles som en dagsutflykt från Paris; det nya hotellet väntas visserligen bli ett 5-stjärnigt lyxhotell med 23 rum och kommer därmed inte att husera den stora massan av besökare.

Slottets ledning söker därför en utomstående aktör som kan förvandla tre av slottets byggnader till lyxhotell och det ryktas att hotellet kommer att heta the Hôtel Du Grand Contrôle. Potentiella partners har fram till den 14:e September på sig att framföra sina förslag för ombyggnationen och det hela väntas stå färdigt nästa år. Visserligen misslyckades en liknande plan 2012 men vi på Lyx.se håller alla tummar för att hotellet ska förverkligas den här gången.

Vill du veta mer om Versailles eller bara drömma dig bort till din framtida vistelse på Europas flärdfullaste slott, besök Versailles webbsida.