Entertain U – hotellkedjan Four Seasons lär sina gäster om konsten att underhålla

Under hösten lanserar ultralyxhotellkedjan Four Seasons ett kombinerat underhållnings- och utbildningsprogram för sina gäster som berikar deras vistelse. Entertain U(niversity) innebär inte bara festligheter utan även en möjlighet att samla kunskap om hur man bäst tar hand om sina egna gäster i sitt eget hem när man kommer hem från sin hotellvistelse.

Hotellkedjan Four Seasons finns över hela världen – Kina, Saudi Arabien, England, Mauritius, Ryssland, Bali och en lång rad amerikanska stater för att nämna några platser. Lyxhotell är den gemensamma faktorn och man behöver oftast bara säga ”Four Seasons” så vet man att det är exklusivt. 93 hotell i 39 länder. Ett av de senaste tillskotten är vackra Grand-Hôtel du Cap-Ferrat på franska Rivieran. Senare i år adderas ett hotell i Casablanca i Marocko till samlingen. Under 2016 tillkommer Oahu på Hawaii. Summa summarum, var du än åker i världen kan du nog finna ett Four Seasons hotell att ta in på.

Beach setting_Four Seasons   Hur dukar man upp det vackraste bordet? 

Konsten att vara en god värd

Hur som helst kan hotellkedjan sin service ut i fingerspetsarna. Inför höstens festligheter och december månads analkande julfirande, lanseras det nya konceptet ”Entertain U”, en slags underhållningsskola, inom vilket man kan lära sig vara en god värd i sitt eget hem – the art of entertaining. Man kan som gäst på utvalda hotell runt om i världen delta i olika kurser inom till exempel blomsterarrangemang, matlagning, vackra dukningar eller hur man gör en perfekt cappucino. Kurserna leds av hotellkedjans egna professionella evenemangsplanerare, kockar och dryckesexperter såsom utbildade baristor och sommelierer.

Matlagningskurs_Four Seasons_Entertain U

Från oktober till december 2015 finns ett flertal kurser att delta i, exempelvis:

  • Barista Boot Camp på Four Seasons i Orlando
  • Cocktail-making på Four Seasons i Palo Alto
  • Tips & tricks from Wolfgang Puck på Four Seasons i Bahrain
  • Cooking Academy i indonesisk matlagning på Four Seasons på Bali
  • Afternoon Tea Etiquett för unga på Four Seasons i Macau

four-seasons-paris-mixology-class   Hur blandar man den perfekta cocktailen?

Afternoon tea_Four Seasons   Hur uppför man sig vid en klassisk Afternoon tea?

four-seasons-bali-cooking-academyMatlagningskurs på Bali men nya kryddor och smaker.

Experterna bjuder på nyttiga tips och ideer kring hur du blir den bästa värdinnan/värden. Att göra en prefekt latte eller blanda en god cocktail är en konst i sig. Ska det både se snyggt ut och smaka gott krävs en del träning. Lär dig grunderna och se till att glänsa på din nästa middagsbjudning.

four-seasons-orlando-cocktail

Entertain U(niversity) är ett kul koncept som säkert uppskattas av både hotellgäster och människor i hotellets närhet som har möjlighet att delta också. Entertain U hjälper till att sätta guldkant på tillvaron. Även på hemmaplan.

Foto: Four Seasons Hotels and Resorts.