Lyx testar: Världspremiär för Yasuragis Wellness Air Massage

Det japanska spa- och konferenshotellet Yasuragi ute på Hasseludden utanför Stockholm är en oas för välbefinnande – mat, miljö, spa, bad och behandlingar. Lyx.se testar den nya Wellness Air Massage behandlingen, och det är sannerligen Wellness. Känslan sitter kvar i flera dagar.

Japaner lever inte bara länge, de lever också hälsosammare. Hela Yasuragi genomsyras av japanskt välmående med sin arkitektritade byggnad, sitt japanska bad, den japanska matkulturen, med bland annat sushi och teppanyaki, samt behandlingar skapade för inre och yttre frid.

Avslappning i luften

Wellness Massage Air är en ny behandling sedan i våras, där du sitter och ligger tyngdlös i luften med hjälp av ett elastiskt tyg som fästs med rep i taket. I rummet finns plats för flera tyggungor samtidigt, men oftast är man själv i rummet och får njuta av total avslappning samt lyssna medan terapeuten pratar lugnande.

I behandlingen ingår tvagning av fötter samt fotmassage, följt av massage av händer, nacke och huvud. Varma handdukar sveps omkring händerna som sedan smörjs in och masseras under en skön stund. Bodymist sprayas över armarna som avslutning på handmassagen.

Ryggen får en lugnande airmassage – lätt beröring – medan du vilar i tyggungan. Man sitter eller ligger i olika positioner med guidning av terapeuten som arbetar i yogaliknande positioner för att på bästa sätt ge dig den bästa upplevelsen. Under tiden spelas, för behandlingen, specialkomponerad musik på låg volym.

Sittande_först_Wellness Air

Yasuragi själva beskriver behandlingen som en meditativ upplevelse som är mycket avslappnande och vi kan bara hålla med. Redan i första positionen, som utförs sittande i det röda tyget, och vid den första beröringen början man slappna av. Terapeuten Fanny gör svepande rörelser över hela min bakre kropp och säger lugnt till mig att andas in genom näsan, djupt och lika länge som jag andas ut samt att låta tankarna vara för en stund.

Tyget_Wellness Air MassageHängande och omsluten av det röda tyget

I en annan sittande position utförs en skön hår- och skalpmassage som sätter igång cirkulationen och ger effekt i hela kroppen. En av favoritmomenten. Jag provar att hänga mig i tyget bakåt med benen rakt upp som stöd i tyget, vilket ger en skön avslappning för ryggen. Hela behandlingen är å andra sidan skön och avlastande för just ryggen. Jag känner mig tyngdlös. Det är förståeligt att denna behandling även passar gravida.

Hängande position_Wellness Air

Eld, vatten, luft

Avslutningsvis ligger man raklång i tyget och berörs längs hela kroppens baksida. Den beröring som sker kallas just för air massage och är svår att beskriva med ord. Den är fjäderlätt, men går djupt in i både kropp och själ och lämnar dig oerhört avslappnad och till freds. De olika delarna i behandlingen tilltalar både olika sinnen och de olika elementen – eld, vatten, luft. De svepande massagerörselserna representerar luft, eld i det röda supporterande tyget och vatten i tvagning och bodymist.

Liggande_Position_Wellness Air

Efter en stunds hängande vila klingar Fanny behagligt i ett shanti klangspel för att man sakta ska vakna till innan man reser sig.

Efter behandlingen, som varar 50 eller 80 minuter, är klar är man mycket avslappnad och känslan sitter kvar långt efter. Även när man tänker på känslan som behandlingen gav några dagar efteråt går en skön rysning av välbefinnande genom kroppen. En av de mest avslappnande behandlingar jag genomgått. Man känner sig berörd och mycket väl omhändertagen.

Wellness Air Massage även utomhus

Behandling har tagits fram i samarbete med Wellness-experten Anette Lefterow. Anette har över 30 års erfarenhet av att utveckla spakoncept samt behandlings- och träningskoncept. Wellness Air Massage är den första av tre koncept i samma serie med behandlingar i luften.

Planer finns även på att kunna erbjuda denna upplevelse utomhus. Tänk dig viktlöshet med gungande rörelser och svepande air massage i öppna luften med havsbrisen under tallarna ute på Hasseludden. Ro för själen.

Utsikt_Yasuragi

Efteråt gör man gott i att njuta av Yasuragis japanska bad samt tvagningsritual.

Yasuragi_varm_skål_te

Unna dig även en stund i avslappningsloungen i din yucata och titta ut över talltoppar och havet med en god kopp varmt spirulinate med kanel, nypon och svarta vinbär.

Modernt hållbarhetstänk

Ett extra plus i kanten får Yasuragi för sitt hållbarhetstänk. Dels har de miljöcertifierat sina egna kroppsvårdsprodukter med den nordiska miljömärkningen Svanen. Kroppsvårdsserien innehåller tvål, schampo, balsam och kroppslotion med en egen unik doft. Dessutom är Yasuragi först ut i Skandinavien med att miljömärka den fisk som serveras i restaurangerna, vilket bidrar till ett mer hållbart fiske och ansvarsfullt odlad fisk. Spårbarhetscertifieringen innebär att Yasuragi serverar fisk med märkningen MSC och ASC. För dig som gäst betyder detta rent konkret att man på menyn kan se att fisken man beställer är fiskad eller odlad på ett hållbart sätt.

Sushi_aptitretare_YasuragiAptitretare i restaurang Tokyo.

Yasuragi är en sann oas och ger oss stor möjlighet till att “bara vara” en stund och få ro om oss själva i skön, och ouppkopplad, miljö. Wellness massage absolut, men hela Yasuragi genomsyras av wellness. Välmående är fokus både i behandlingarna, bemötandet, maten och miljön.

Hasseludden_Yasuragi_Varma källor