Herraccessoarer

Herraccessoarer som ger mer än en slips

Lyx.se bjuder på några tips på herraccessoarer med det där lilla extra. Karoline Lenhult, som står bakom Kueen’s designade scarves för både män och kvinnor, uttrycker det väl när hon säger att det generellt är lite torftigare för män på accessoarsidan. En förändring som nedan modedesigners av herraccessoarer bidrar till att förändra.

Billy Nords näsdukar

Billy Nord gör accessoarer för män, både ljuvligt fina flugor samt näsdukar att piffa upp den manliga outfiten med. Lyx.se är speciellt förtjusta i näsdukarna med kartmotiv.

Herraccessoarer_Billynord_NäsdukarKartor från tidigt 1900-tal över New York, Stockholm, Amsterdam, Paris och Jämtland tillverkas i Sverige och printas på microsatin med silkeskänsla.

Billy Nord själv kommer från Jämtland och studerar vid Textilhögskolan i Borås. 2013 startade sitt han varumärke billynord® för att kunna applicera sina kunskaper från skolan på ett riktigt projekt samt för att utveckla sina idéer till kommersiella produkter. Passion för hantverket har funnits i Billy Nords familj i generationer. Hans morfar Jonas Lundhag, av det klassiska sko- och friluftsvarumärket Lundhags, hade en stark känsla för kvalitet, vilket är en av billynords kärnvärden. Lundhags idé om att skapa en friluftskänga av högsta kvalitet 1932 är grunden till det världsomspännande företag vi ser idag.

Herraccessoarer_Billynord_FlugaKnytfluga i återvunnet tyg. Finns i massor av härliga mönster och färger. 

Billynords mål är att erbjuda herraccessoarer som kombinerar både modern design, komfort och miljövänlighet. Den första produkten var en knytfluga av återvunnet tyg stärkt med läder, som vi sett i åtskilliga färgkombinationer och mönster. De sätter pricken över i:et på en välklädd man och finns hos återförsäljare som NK och Herr Judit.

Herraccessoarer_Billy Nord_Näsduk_Paris_Jämtland

Näsdukarna är i måttet 28 x 28 cm, perfekt att sätta i kavajfickan. Supersnygg detalj.

Kueen-scarves även för Kings

Lyx.se har tidigare berättat om Karoline Lenhults design Kueens vackra scarfkollektion för kvinnor, inspirerad av Venedig och Italien. Den har nu kompletterats med scarves även för män – FOR KINGS by Kueen.

Män har i stor utsträckning fått nöja sig med en slips. Att klä sig med mer utmanande accessoarer som till exempel mönstrade scarves har för många varit att gå för långt. Jag tror det håller på att ändras. Män vill också ha unika detaljer som gör att deras outfit snabbt kan ändra karaktär – Karoline Lenhult, designer och grundare Kueen.
FOR KINGS by Kueen skapar scarves för män som älskar mönster. De finns där ute. Och de törstar! “Kanske man inte vågar att klä sig i en helmönstrad skjorta, då är en scarf ett fantastiskt alternativ”, fortsätter Karoline.
Herraccessoarer_For Kings by Kueen_MillefioriFor Kings by Kueen, scarfen San Marco i 100% ull. Foto: Kueen.

San Marco är inspirerat av de fantastiska mosaikgolven Basilika di San Marco i Venedig – en skattkammare för mönsterälskare. Varje marmorbit är unik och noga utvald, precist placerad till ett fantastiskt mönster. Och varje mönster går genomtänkt in i ett annat.

Om man måste välja ett enda ställe i världen för mönsterinspiration så är det här – Karoline Lenhult om Basilika di San Marco i Venedig

Första kollektionen är i mjuk och tunn ull, 100%. Scarfarna är dubbelsydda. Det finns med andra ord ingen fram- eller baksida, vilket betyder att oavsätt hur du bär din scarf runt halsen ser det bra ut.
Herraccessoarer_Kueen-Venezia_sanmarcoScarfen Millefiori – tusen blommor. 

Kueen har nominerats till Svenska Designpriset i kategorin identitet/förpackning. Lyx.se säger grattis och önskar lycka till!

Skosnören som sätter färg på tillvaron

I våras (2015) lanserades svenska Ampersand som vill ge ytterligare möjlighet för män att sätta lite edge på outfiten.

Herraccessoarer_ampersand-laces

Med skosnören i en lång rad olika färger vill grundarna Daniel Olsson and Fredrik Nilsson ge män möjlighet att förändra eller förhöja sina befintliga skor till något nytt och kanske oväntat. Det är förvånansvärt hur mycket ett par annorlunda skosnören kan dra uppmärksamhet.

Herraccessoarer_Ambersand laces_Salmon

Höstens skräddarsydda halsduk hos Burberry

Hos Burberrys relativt nyetablerade scarf-bar kan du få ditt eget monogram broderat på en halsduk i valfri kulör. Lyxigare halsduk helt enkelt.

Herraccessoarer_scarfbar_burberry

Tusenö – ett nytt svenskt klockmärke

Alexander Bendz och Johan Holsner har tillsammans startat Tusenö, ett nytt klockmärke från svenska västkusten, som nu släpper sin första kollektion klockor – First 42.

Herraccessoarer_Tusenö_C

Klockmärket samlar inspiration till färg, form och material från de tusentals spännande öar som finns kring vår svenska kust. Klockorna i First 42-kollektionen har elegant design och modern teknik som gemensamma faktorer.

First 42 riktar sig både till klockentusiaster och till de som vill köpa sin första, finare klocka. Du kan med stolthet bära den varje dag, oavsett tillfälle
- Alexander Bendz, grundare Tusenö

First 42 kommer i fyra olika utföranden alla med en diameter på 42mm och tjocklek på 11mm i 316L kirurgiskt stål pläterat med roséguld eller rostfritt stål.

Herraccessoarer_Tusenö_Klocka_A

Urverket är ett japanskt hybridurverk, ett så kallat mecha-quartz. Mekaniska delar driver kronograffunktionen, vilket ger känslan av ett mekaniskt urverk med den klassiska, svepande sekundvisaren, samtidigt som pålitligheten av ett quartz-ur driver klockans övriga funktioner.

Mumbai – silverarmband för vardagslooken

Mumbai designar och tillverkar handgjorda ringar och armband för män i 100 % återvunnet silver. Mumbai var ett av de företag vi lyckligtvis upptäckte när vi härom veckan besökte Precious-mässan – Stockholms klock- och smyckesmässa.

Herraccessoarer_Mumbai_Martin oxiderat silverMartin Bracelet är ett armband som passar att använda till vardags och finns både i silver och oxiderat silver.

Glada miner i strumplästen

Att matcha, eller till och med bryta av en outfit, med ett par strumpor i rätt färg eller mönster känns genomtänkt och ger ett kul lyft till den kompletta looken. Satsa på bra kvalitet hur som helst. Engelska Pantherella är ultralyx och har tillverkat kvalitetstrumpor sedan 1937. Kanske att lyxa i till helgen. Annars är svenska Happy Socks en pålitlig plats för en härlig mix av strumpor för både fest- och vardagslook.

Herraccessoarer Happy SocksSvenska Happy Socks hittar alltid på kul samarbeten. Höst- och vinterkollektionen inspireras av Tokyo.

Det handlar om detaljerna.