DeoDoc intimdeo – ett hett samtalsämne som alla har nytta av

DeoDocs intimdeodoranter för kvinnor blev fjolårets heta samtalsämne. Nu har företaget tagit steget vidare med en intimdeodorant även för män samt en lyxig intimtvål för kvinnor. Lyx.se fick en pratstund med grundarna Hedieh och Hasti Asadi.

Hedieh och Hasti Asadi 2

Bakom DeoDoc står de prisbelönta Startup-företagarna, systrarna Hasti och Hedieh Asadi. Hasti är ekonom från Handelshögskolan i Stockholm och Hedieh legitimerad läkare. Syskonduon
har fått ett flertal utmärkelser och priser, bland annat har Veckans Affärer utsett dem till supertalanger 2015 inom kategorin nytänkare.

Varje månad görs det hela 50 000 Googlesökningar på frågor som rör intimområdet. Denna siffra är ett kvitto på att intimområdet är ett ämne som ofta anses genant, men som många har funderingar kring – Dr Hedieh Asadi

DeoDoc vill revolutionera intimhygiensektorn med innovativa produkter som i kombination med utbildning kan bidra till en god underlivshälsa och samtidigt avdramatisera genantstämpeln. Företaget erbjuder gynekologutvecklade intimdeodoranter som motverkar oönskad odör samtidigt som de är skonsamma (gynekologiskt och dermatologiskt testade), allergenfria och anpassade till underlivets pH.

Spray och wipe

Med tanke på Hediehs läkarbakgrund står hon mycket för produktutvecklingen och utbildningen gentemot apoteken, medan Hasti mer står för den ekonomiska biten. Strategier, marknadsföring och det dagliga operativa arbetet delar de mellan sig.

Saknades på marknaden

Hedieh och Hasti berättar att de helt enkelt har skapat de produkter som de själva saknade och önskade fanns på marknaden. De berättar öppenhjärtat att de själva hade problem med oönskad odör från ”down there” som drog ner livskvaliteten. Detta var inte kopplat till någon vaginal sjukdom eller dålig hygien, utan när de förstod att samma svettkörtlar som finns under armarna även finns i intimområdet (hos både män och kvinnor) föll polletten ner. Då är det ju faktiskt inte konstigt att det kan lukta. Har man inte en deo under armarna trots att man duschar så luktar det – samma princip gäller för intimområdet. Dessutom hade Hedieh i egenskap av läkare stött på fenomenet hos manliga och kvinnliga patienter, med andra ord var de långt ifrån ensamma om oönskad doft. I brist på ett fungerande och skonsamt alternativ såg Hedieh från kliniken att många använde hemmakurer (överdrivet intimtvättande, användande av vanlig deodorant, parfym eller bodylotions), vilket gör mer skada än nytta.

Ice-breaker vid nya möten

När entreprenörsduon berättar om vad de jobbar med reagerar omgivningen i början med lite fniss, men när de förklarar ett det enbart handlar om svettkörtlar så brukar oftast genantstämpeln försvinna, speciellt när parallellen dras till en vanlig deo för armhålan. Asadi-systrarna påpekar att användandet av vanlig deo knappast är genant och att detsamma gäller deras produkter – man använder dem för att känna sig extra fräsch. De två företagarna är själva helt immuna vid det här laget och pratar öppet om detta ämne. Många är nyfikna på att få höra mer produkterna.

En kund ville tacka oss för våra produkter. Hon hade i flera år frågat sin gynekolog för att få hjälp med svettning från intimområdet men ingen hade kunnat hjälpa henne förrän hon upptäckte Deodoc.

DeoDocs nya intimtvål för kvinnor är ett efterfrågat komplement till de populära deodoranterna i form av spray och våtservetter. Tvålen är mild och skonsam och speciellt framtagen för intimområdet med en optimal pH för att bevara den naturliga pH-balansen. Tvålen liksom de två övriga DeoDoc produkterna för kvinnor doftar milt och fräscht av grönt päron, bergamott och jasmin.

deodoc-deospray intim

Wipes är perfekta att ha med i handväskan både under dagen på språng samt på resan. Ett enkelt sätt att känna sig fräschare på långflygningen.

Deodoc_Wipes_roses

Produkterna har en svetthämmande funktion. Dessutom adderas en allergenfri parfym för att dölja den kliniska och sterila doften. Ett viktig faktum är att svettkörtlarna vi har i intimområdet mynnar ut i hårsäckar. Det betyder att det är kring intimområdet som normalt är hårbeklätt där intimdeodoranten ska användas, eftersom det är därifrån man svettas.

Pungsvett är ett fenomen som de flesta känner till, men det som däremot inte är lika känt är att de apokrina svettkörtlarna som finns i armhålan även finns i intimområdet, både hos män och kvinnor. Den nya intimdeodoranten för män motverkar effektivt svett och fukt från både ljumskar och skrotala området, samtidigt som den är skonsam och doftar gott av sandelträ, mysk och marine.

Dedoc-Intimdeo Man box

Plus i kanten för verkligen snygga förpackningar. Dessutom finner du några bra tips för ett gladare och mer välmående underliv på Deodocs hemsida.

Säkra produkter

För att säkerställa kvalitet och garantera säkra produker använder sig DeoDoc av ett medicinsk råd, i form av en professor inom gynekologi från Karolinska institutet som har 40 års klinisk erfarenhet. Produkterna tillverkas i Sverige tillsammans mer erkända producenter som har kemister på plats, och som hjälper DeoDoc med sammansättningen av ingredienser, utifrån företagets krav.

DeoDoc har under sitt första år etablerat sig på apoteksmarkanden och säljs idag på apotekskedjorna Kronans Apotek, Lloyds Apotek och Apoteksgruppen med sammanlagt över 280 apotek runtom i Sverige. DeoDoc säljs även online bland annat på Apotea.se samt Lyko.se.

Nästa steg för DeoDoc blir att lansera en världsunik intimtvål för herrar, som är anpassad för mannens känsliga hud i intimområdet.

Från klinisk erfarenhet vet vi att många män som använder vanliga duschtvålar får irritation och eksem av dessa eftersom de är för starka för att användas på den känsliga huden i intimområdet.

Världsledande

Hedieh och Hasti Asadi vill med DeoDoc bli världsledande inom intimhygien. Lyx.se önskar stort lycka till och tackar för bra produkter.