Chanel öppnar i Biblioteksstan

Chanel öppnar i Biblioteksstan

Det har spekulerats och gått rykten. Nu vet vi! Ett av världens mest erkända varumärken, Chanel, öppnar i Biblioteksstan i Stockholm lagom till våren 2016.

Därmed är en epok över i och med att den populära restaurangen Bistro Jarl, som legat på adressen i decennier, nu stängt. Chanel inleder nästa epok med en nästan 170 kvm stor butik på Birger Jarlsgatan 7 – ett stenkast från Stureplan.

Fastighetsbolaget Hufvudstaden berättar att etableringen av Chanel helt ligger i linje med strategin att samla de mest intressanta varumärkena inom design och mode centralt i kvarteren som utgör Bibliotekstan.

Chanel har sedan vi började utveckla området stått på vår önskelista över varumärken som vi vill etablera och det är därför mycket glädjande att äntligen hälsa Chanel välkommen till Bibliotekstan – Emanuel Westin, Chef Affärsutveckling Butik på Hufvudstaden

Bibliotekstan är ett område där mode och accessoarer blandas med restauranger, caféer och spännande butiker. Målet är att Bibliotekstan ska vara Skandinaviens bästa shoppingområde. På promenadstråken kring kvarteren ligger Gucci, Louis Vuitton, Karen Millen, Marc Jacobs, Prada, Stella McCartney, Ralph Lauren, Hugo Boss, Bottega Veneta, Burberry m fl.