lyxbröllop

Lyxbröllop är den nya trenden

Det går en tydlig lyxtrend genom bröllopsvärlden just nu. Vi spenderar mer pengar än någonsin på våra bröllop och vi önskar oss unika, lyxiga och personliga bröllop. Och det får kosta pengar. Det är egentligen inte konstigt – bröllopet är ju festernas fest. Lyx.ses gästskribent Anna Östberg intervjuar Sofia Söderlund, som driver konceptbutiken W by Sofia, kring trender i fest och bröllop.

Tredagarsbröllopen är här för att stanna och att underhålla bröllopsgästerna med aktiviteter och lyxiga gåvor har blivit norm. Spabesök, golfrundor och båtturer har blivit en naturlig del av ett bröllopsarrangemang. Amerikanska traditioner med storslagna fester blir nu våra. Ett exempel på en trend som är på gång att etablera sig i Sverige är den så kallade ”före-bröllopet-festen”, eller rehearsaldinner, då bröllopsgästerna samlas kvällen före bröllopet för middag och fest.

lyxbröllop_Miljöbild_W by Sofia_foto Anna Boström Small Pig Art

När Anna Östberg intervjuar Sofia Söderlund, som driver W by Sofia, är det inte långt kvar tills den rykande färska konceptbutiken för bröllop, fest och event öppnar i Täby Centrum, norr om Stockholm. Den 28 augusti slår butiken upp sina portar som sannerligen är en butik utöver det vanliga. Här kommer du inte bara hitta exklusiva och unika kläder och accessoarer för bröllop och fest – utan också få all hjälp du behöver med att arrangera ditt bröllop eller fest av veritabla festexperter och bröllopskoordinatorer. Att kombinera festkläder med festplanering är ett spännande och unikt koncept.

lyxbröllop Sofia Söderlund_SvVitSofia Söderlund, grundare av W by Sofia.

– Vi är ett eventbolag med en auktoriserad bröllopskoordinator i spetsen som nu öppnar en butik för mer exklusiva, snygga och unika kläder, förklarar Sofia Söderlund.

Vårt unika koncept att sammanföra klädmode och eventmanagement under ett och samma tak underlättar för våra kunder, och det skapar nya och kreativa förutsättningar – Sofia Söderlund

Flera av klädmärkena som finns i butiken är faktiskt W by Sofia ensam om att sälja i Stockholm, så som Blue by Enzoani, Sonia Peña Couture och Angelina Faccenda Couture. Och Sofia Söderlund har valt ut dem alla med eftertänksamhet och kvalitet i fokus.

lyxbröllop_Eliza Jane Howell_W by SofiaW by Sofia samarbetar bland annat med Eliza Jane Howell. 

– Vi tror på våra klädmärken för att de håller våra höga krav på kvalitet och exklusivitet, men också för att de är innovativa och spännande med en internationell touch. Det du hittar i min butik kan du inte hitta i någon annan butik i Stockholm, säger Sofia Söderlund med stolthet i rösten.

W by Sofia är lyxbutiken som tar fasta på nya trender. Sofia Söderlund har många års erfarenhet av bröllops- och festplanering, och att öppna en lyxinspirerande butik ser hon som ett naturligt steg för att tillgodose kundernas önskemål om ett bröllop med extra allt.

lyxbröllop_by Eneroth_1_foto Matilda RahmFoto: Matilda Rahm.

– Vi ser på bröllopsdagen som den viktigaste dagen att få ordna en riktigt stor och lyxig fest för nära och kära, säger Sofia Söderlund. Jag vill att det ska kännas flärdfullt och glamoröst att välja bröllopskläder och den känslan kommer du att få i W by Sofias ljusa och luftiga lokaler. Vi är stolta över vår exklusiva edge.

W by Sofia har inlett ett spännande samarbete med det internationellt erkända herrekiperingsmärket by Eneroth och med champagnehuset Hatt et Söner

Bröllopsmode är alltid spännande att följa och faktiskt ändrar sig modetrenderna sig något från år till år. En del trender håller i sig lite längre, som att använda genombruten spets i brudklänningen, och även under nästa bröllopssäsong kommer spets att vara ett omtyckt val. Silhuetten går åt det lite smalare hållet som tillåter bruden att visa upp sina kurvor. Bröllopsmodet blir mer vågat med en tydlig sexig touch med djupa dekolletage och höga slitsar. Det går att påstå att bröllopsmodet har sneglat mot Hollywood och röda mattan inför nästa år.

lyxbröllop_Eliza Jane Howell_pärlorThe Eliza Jane Howell Bridal Collection.

– Jag tror att svenska brudar kommer att våga mer än tidigare. Men det viktigaste är att välja en brudklänning som är perfekt för din figur. Tänk på att materialet ska vara lyxigt samtidigt som passformen och hantverket ska vara ordentligt genomarbetat. Vi kommer att se många brudar i ivoryfärgade brudklänningar framöver. Det som också gäller är dova färger i olika blushiga nyanser som kommer att vara extra trendiga under nästa bröllopssäsong, tipsar Sofia Söderlund.

lyxbröllop_by Eneroth_3_foto Matilda RahmFoto: Matilda Rahm.

Bröllopsmodet för män vinner allt större terräng och nya trender är på gång. Mönstrade tyger och skräddad passform är det som är hetast just nu. Personligt och unikt är ledorden.

– Jag tycker att man ska sträva efter en personlig look som utstrålar en tanke. Det får du genom att blanda olika mönster och färger. Det får gärna vara lite annorlunda skärningar, slag och kragar. En kraglös kavaj kan skapa en unik twist. Bröllopsdagen är ju också mannens dag och det är viktigt att våga glänsa, säger Sofia Söderlund.

lyxbröllop_by Eneroth_foto Matilda RahmBy Eneroth. Foto: Matilda Rahm.

__________________________________________

Anna Östberg är Lyx gästskribent och driver mediaföretaget Clairmont Productions. Bland hennes uppdragsgivare finns Magasinet Sturebadet, Bröllopsmagasinet och tidningen Bröd.