maximera sensommaren

Maximera sensommaren – Circle of Life

För dom flesta är semestern över för i år – men sommaren håller sig kvar ett tag till, så passa på att utnyttja även dom sista varma dagarna i augusti och september. Fixa formen, håll kvar fräschören och maximera sensommaren!


Träning


maximera sensommaren_chi-running

Löpträning för alla 
Är du typen som känner att löparspåret ser lockande ut men aldrig riktigt fastnat för träningsformen? Då kanske chi-running är något för dig!
Chi-running påstås vara den löpteknik som passar alla, oavsett tidigare form. Träningen är en löpteknik som kombinerar T’ai Chi med just löpning vilket ger en rad fördelar som t.ex. balans mellan mental och högintensiv träning.
Förutom att få en unik upplevelse som ökar fokus och skänker lyckorus skapas även rätt flow genom att eftersträva minsta möjliga motstånd i löpsteget. Det låter kanske krångligt – och visst krävs det en del teknikträning för att lyckas med chi-running-metoden, men när du väl är där utlovas stor löpglädje, mindre skaderisk och mer effektiv träning. Det är dessutom en perfekt start för att komma i form efter semestern. Läs mer på www.chirunning.com


Hälsa


maximera sensommaren_rapresseriet

Hard core ekojuice
Råpresseriet erbjuder kallpressade och ekologiska juicer för hemleverans i Stockholm. Juicerna dricks med fördel som en detox men fungerar lika bra som morgonjuice eller mellanmål. De finns i olika smaker och juicerna är proppfulla med nyttiga näringsämnen – och smakar dessutom fantastiskt! Spicy Beet är en riktig favorit med lagom sötma och trevligt “bett”. Mandelmjölken går att dricka som efterrätt och passar perfekt till morgongröten. Sweet Carrot ger en behaglig mättnadskänsla medan Green Lemonade får dig att riktigt kvickna till. De här juicerna är ordentligt hard core och passar den som vill fylla på depåerna rejält med näring. Det perfekta sättet för att kickstarta kroppen och komma i balans efter semesterfrossandet.
Pris från 420 kr.


Skönhet


maximera sensommaren_yves-rocher-oljaVäxtbaserat elixir
Yves Rocher lanserar nu Botanical Oil Elixir, en välgörande och stärkande nagelolja som ger sköra naglar näring och fukt. Oljan är helt växtbaserad och består till 100% av jojobaolja. Perfekt för att behålla dom där naturligt fräscha sommarhänderna.
Pris ca 79 kr.

maximera sensommaren_ekologisk-eighthourEkologisk Eight Hour Cream
True Organic of Sweden har tagit fram en helt naturlig intensivvårdande kräm kallad “All you need is me”. Förutom att skydda mot väder och vind, mjukgör krämen nariga läppar och torra nagelband men fungerar även utmärkt som hårmask och läppglans. Mirakelkrämen lindar även mindre solbränna – så se till att ha med en tub i väskan även under sensommarens varma dagar!
Pris från ca 129 kr.


Livsstil


maximera sensommaren_ekologiska-ljus

Giftfria ljus
Det är mycket att tänka på när det gäller hälsa och miljö, t.ex. val av levande ljus. Paraffinljus utsöndrar mängder av farliga gifter som framkallar både cancer och astma. Använd istället ljus med 100% miljömärkt stearin alternativt ljus från bivax eller sojavax som varken skadar miljö eller hälsa. Tru Mélange från Harmony Home har härliga SPA-ljus som är gjorda av vax och väldoftande eteriska oljor. Se till att undvika syntetiska oljor som är fyllda med kemikalier och satsa istället på naturliga aromaterapiljus som har välbefinnande egenskaper.
En favorit i det stora sortimentet är den underbara doften Bliss Bergamott Lime som piggar upp och renar luften. Det finns varianter av förpackningar och den söta plåtburkarna passar även bra som gå-bort-present. Och ett måste för återstående sommarkvällar är de giftfria myggljusen i aromablandingen Litsea och Lemongrass. Pris ca 249 kr.


I inläggen “Circle of Life” skriver Jeanette regelbundet om nyheter och ger sina bästa tips inom ekologisk näringsrik kost, organisk naturlig skönhet, balanserad träning, hållbar hälsa och medveten livsstil.

Jeanette Rattfeldt har en bakgrund från inredning, reklam, webb och kommunikation – både som designer, strateg, kreativ ledare och flera år som konsult. 2001 initierade Jeanette homestaging i Sverige och idag jobbar hon som inredningskonsult och konceptutvecklare. På lyx.se skriver Jeanette om allt hon brinner för, gärna där hon samtidigt kan bidra med sin expertis.