New York-tips

New York-tips för sommaren: Governors Island – från militärbas till picknickparadis

Bästa utsikten över New Yorks skyline får du från Governors Island – ön som ligger knappt en kilometer från Manhattan och Brooklyn. Härifrån får du även den närmaste utsikten från land över Frihetsgudinnan. Sommarens bästa New York-tips för dig som reser dit innan den 27 september 2015.

Från militärsbas till strandhäng

Governors Island har tidigare varit militärbas för den amerikanska armén samt kustbevakningen i över två århundranden. Sedan dess har ön blivit förvandlad till ett andningshål från citypulsen med flera konstnärliga, kulturella och avkopplande fritidsmöjligheter.
New York-tips Governors Island
Governors Island har två fort från början av 1800-talet – Castle Williams och Fort Jay där du kan lära dig mer om öns historia. Historiska bostäder och arbetsplatser finns längs Colonels Row och på Soissons Landing pågår en interaktiv utställning om öns historia och framtida utvecklingsprojekt.
New York-tips Governors Island
Kostnadsfria dans- och musikaktiviteter, liveframträdanden och dynamiska konstutställningar erbjuds för öns besökare. Konstentusiaster har också möjligheten att besöka en årlig utställning och Open Studios evenemang på LMCC Arts Center.

Upptäck ön på cykel

Governors Island har kilometerlånga cykelvägar. Måndagar till fredagar mellan 10-12 lånar man cyklar gratis i en timme, annars går de att hyra på Colonels Row.
New York-tips Bike_Governors Island
För dig som är ute efter ordentlig avkoppling väntar hammockar och gungstolar på Hammock Grove, Nolan Park och Parade Ground. 
New York-tips Governors Island Hammock GroveHammock Grove. Foto: Kate Glicksberg.
På matmarknaden Liggett Terrace finns etniska delikatesser på menyn hela veckorna och under helgerna finns food trucks med all världens smaker på King Avenue. Stora bilden ovan som presenterar denna text visar The Beach Grill vid Water Taxi Beach.

Urban gardening

Inget är trendigare än stadsnära odling. För dig som vill lära dig mer om detta är New York det perfekta stället. Urban Farm, med sina 740 kvadratmeter mark, erbjuder lektioner under helgerna mellan klockan 12-16 där du får lära dig till exempel kompostering, ekologiskt jordbruk och grön infrastruktur.

Gör som “the locals”

NYC & Company är stadens turism- och partnerorganisation och har i sin kampanj NYCGO Insider Guides utnämnt Governor Islands till månadens stadsdel.
NYC & Company uppmuntrar alla att besöka Governors Island den här sommaren.
Med dansfestivaler, konserter, cykelvägar och avkopplande hammockar, är den här charmiga ön bara en kort färjeresa från Manhattan eller Brooklyn. Governors Island har verkligen något för alla, ön är även känd som ”konstens lekplats”.  Förvandlingen från en militärbas till ett perfekt picknickställe är något speciellt att få uppleva på sin semesterresa i New York City – Fred Dixon, vd för NYC & Company
NYCGO Insider Guides är framtagna för att man bättre ska kunna lära känna New York Citys fem olika stadsdelar – Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens och Staten Island. Besökare och invånare ges möjlighet att uppleva nya områden utanför de traditionella turiststråken. Något som är mycket uppskattad för dig som vill se en ny sida av staden.
I kampanjen NYCGO visas en film om Governors Island på deras site. Den innehåller en guide där invånare berättar om måsten och sevärdheter som är utmärkande för området.
Till Governors Island kan man ta sig med färjor som avgår dagligen från Battery Maritime Building på Manhattan samt från Brooklyn Bridge Park och färjeterminalen vid East River på Manhattan. Besök Govisland.com eller EastRiverFerry för tidtabell och priser.
New York-tips Governor's Island