Packa för stranden

Packa för stranden – Lyx.se tipsar

Semester! Som vi har längtat. Kanske åker du utomlands för att ligga och slappa på en paradisstrand någonstans eller så njuter du av Sveriges natur här hemma på våra långa sandstränder, öar, sjöar, bryggor och klippor ute i havsbandet. Lyx.se listar prylarna du behöver då det är dags att packa för stranden.

Solskydd

Paula Begoun är känd som ”the cosmetic cop” och har i över 20 år forskat om skönhet, hudvård, dess ingredienser och hur man bäst använder dem. Något som hon pratar passionerat om är just solskyddsfaktor och hur viktigt det är att skydda huden mot solens starka strålar. Finns att köpa hos till exempel SkinCity.

paulas-choice-extra-care-non-greasy-spf-50Solskyddsfaktor – Extra Care Non-Greasy SPF 50 – från Paula’s Choice innehåller en cocktail av antioxidanter och vitaminer samt är fri från parfym och färgämnen. Paula’s Choice har även en hudcreme med SPF 30 som kan användas för skydd dagligen – Skin Recovery Daily Moisturizing Lotion SPF30 & Antioxidants – men den är inte vattenbeständig.

Det är väldigt irriterande med spruckna och nariga läppar som torkat ut i direkt solljus. Välj en läppglans eller läppcerat som har solskyddsfaktor i sig.

jack_black_intense_therapy_lemon_lip_balm och colorscience-sunforgettable-lip-shine-spf-35Antioxidantberikade Jack Black Intense Therapy Lemon Lip Balm för män har SPF 25 och innehåller citron samt kamomill för att lugna och ge en fräsch känsla. Colorescience gör en rosafärgad läppglans som heter Sunforgettable Lip Shine och har solskyddsfaktor 35.

Badkläder

Vilebrequin etablerades 1971 i Saint-Tropez och skapar snabbtorkande badbyxor i sann Côte d’Azur-anda med härliga färger och mönster. Svenska Emma Herin Jarach skapar badkläder med fransk Riviera-glamour med hennes My Jemma-kollektioner. Snygga detaljer och lyxig känsla.

Vilebrequin_MyJemmaBadkläder med Rivieran som inspiration. Badbyxor från Vilebrequin och svart bikini från MyJemma. 

För blöta badkläder

Så praktisk är påsen att ta med för att lägga blöta badkläder i, så slipper allt annat i väskan bli dyblött. Tacksamt att bespara mobiltelefonen och fina läderplånboken från väta. Har man inte en specifik påse för ändamålet, kan man ta en necessär i plast – funkar lika bra.

Victoria Secret_NecessärPlastnecessär från Victoria’s Secret.

Strandklänning

Vi gillar det engelska ordet ”cover up” för detta ändamål. Baddräkten får skina igenom, men erbjuder ändå tillräcklig skylning för att kunna hänga kvar på After-Beachen. En av Lyx.se’s favoriter kommer från Melissa Odabash.

Melissa Odabash_Carla Light Snake & Rosie Gold KnitHos Melissa Odabash hittar du kaftaner, tunikor och strandklänningar som är sköna och fina för strand- och poolhäng.

För fötterna

Badskor kan vara viktigt att packa med om du har tänkt dig att gå runt och snorkla på något härligt färgrikt rev för att spana på koraller och fiskar.

På After-Beachen passar sandaler eller flip-flops för skönt avslappnad look. Dra över en sval kimono i skirt tyg över baddräkten när du ska flip-floppa bort till strandbaren för att ta något svalkande att dricka.

T-Kees_ShimmersT-Kees i årets trendiga färger – shimmers.

För män rekommenderar vi att skippa Foppa-tofflorna (gäller i och för sig alla!) och dra på ett par lyxigare sandaler i t ex läder. Passar till vita linnebyxor, jeans, shorts och badbyxor.

Prada sandalerSvarta sandaler från Prada.

Solisar

Ett par snygga och effektiva solglasögon är ett måste. Skönt att slippa det starka ljuset, men sätter också pricken över i på din somriga outfit. Det blir aldrig fel med ett par klassiska Aviators i valfri linsfärg. Orange eller havsgrönt?

RayBan_flash lensesRayBan Flash lenses

Solhatten

Solhatt på när det blir lite för varmt. Eller skönt att ha som skydd när man ligger och sträckläser sin favoritdeckare.

Gucci Stråhatt med svart bandFör män – blå stråhall från Paul Smith. För kvinnor – stråhatt med svart band från Gucci.

Badlakan

Oavsett om du köper dig en solstolsplats på heta medelhavsstranden eller kör au naturell på en klippa i skärgården vill vi ha en generös och mjuk badhandduk att ligga på. Kanske till och med en strandmadrass.

Strandmadrass Arholma_Missoni_Pete_badlakanBadlakan Pete i mjuk bomullsfrotté från italienska Missoni Home, storlek 90 x 160 cm. Strandmadrass Arholma från Åhléns.

Strandväskan

Mobiltelefonen, telefonladdare, solglasögonasken, nycklarna, solskyddsfaktorn, badhandduken, vattenflaskan, juvelerna, rawbar, hundgodis, plånboken… skönt att ha en praktiskt och attraktiv strandväska att samla allt i.

Hermes Beach Bag Hermès beach bag i bomullscanvas, denna i färgen Sky Blue. Låter bra för en dag på stranden.

Som vår käre Tomas Ledin sjunger – Det blir en dag på stranden…

Foto överst: Lexington Beach Towel