Fredriksborg Hotell & Restaurang

Fredriksborg Hotell & Restaurang inviger nya rum och ny brygga för båtburna gäster

Fredriksborg Hotell & Restaurang är nu inne på sin tredje säsong och har lagom till sommaren färdigställt fem nya rum i sin gamla officersbostad samt en sprillans ny båtbrygga för att äntligen kunna ta emot gäster med egen båt.

Fredriksborg på Norra Värmdö öppnade sommaren 2013 med ett tiotal hotellrum, restaurang, orangeri, bryggservering samt fästningen från 1700-talet för olika typer av evenemang. Fredriksborg har genomgått en omfattande men varsam renovering av Statens fastighetsverk, som idag är fastighetsägare och förvaltare, och arkitekten Sven Ahlsén.

Fredriksborg Hotell & Restaurang_huvudbyggnad

Även Officersbostaden har under det senaste året gjorts om och renoverats för att kunna ge plats åt ytterligare hotellrum, samt en mindre samlingslokal.

Fredriksborg Hotell & Restaurang_Officersbostaden_byggnad

Unikt för de nya rummen är den cirka 60 kvadratmeter stora terrassen vilken ger varje rum en egen uteplats. Mycket trivsam miljö med utsikt över Oxdjupet.

Det känns roligt att hotellet växer och att vi nu även kan använda Officersbostaden som en del i verksamheten. Vi fortsätter att inreda våra rum med ett personligt avtryck något som också präglar hela verksamheten – Carl-Fredrik Lindner, vd Fredriksborg Hotell & Restaurang

Officersbostaden byggdes omkring år 1730 och fungerade som befälsbostad för de officerare som medverkade vid uppförandet av Fredriksborgs fästning mellan år 1724 och 1735.

Fredriksborg Hotell & Restaurang_utsikt över OxdjupetUtsikt över Oxdjupet

Under 1800-talet förföll Fredriksborg då satsningarna inom Stockholms försvar istället kom att fokusera på Vaxholms kastell. De var först under uppbyggnaden av Fredriksborg Hotell & Restaurang år 2013 som man återigen kom att ta tillvara på byggnaderna.

Döpta efter betydelsefulla personer…

…för ägarna. De nya hotellrummen är alla rymliga och personligt inredda och döpta efter personer som betytt mycket för ägarna av Fredriksborg. Rummen heter Knut, Acke, Astrid, Sigge och Lisa.

Fredriksborg Hotell & Restaurang_Officersbostaden

Astrid är den enda rummet som är namngivet efter en offentlig person – barnboksförfattaren Astrid Lindgren.

Fredriksborg Hotell & Restaurang_Astrid_rummet

Astrid-rummet har fått ett skrivbord där man kan tänka sig att Astrid Lindgren hade trivts. Sigge är döpt efter ägarinnans förra katt och innehåller flera kattstatyer i rum och vrå.

Fredriksborg Hotell & Restaurang_Astrid Lindgren

Ny båtbrygga

Det har tidigare varit krångligt att lägga till med egen båt för att luncha i solen hos Fredriksborg eller lägga till för övernattning i de mysiga rummen. Med den nya småbåtshamnen vid Oxdjupet blir detta nu enklare. Bryggan har kapacitet att ta emot uppemot nio småbåtar samtidigt.

Fredriksborg Hotell & Restaurang_båtbrygga

Fredriksborg Hotell & Restaurang_småbåtshamn

Väljer man ändå att ta sig hit med bil eller buss så är vägen ut mycket idyllisk och du passerar vackra Wärmdö kyrka och Siggesta gård där lamadjuren sticker upp sina nyfikna huvuden ur det höga gräset i hagen.

Fredriksborg är en verklig skärgårdsidyll som kombinerar god mat, trevlig bemötande, enastående utsikt och vackra byggnader, både ute och inne. Här kan du fylla på själen med fina intryck i njutningsfull tillvaro.

Fredriksborg Hotell & Restaurang_terrass