Barnvänliga sommartips

Barnvänliga sommartips i Sverige

Sommaren har äntligen kommit på riktigt och därmed det efterlängtade sommarlovet. Svensk sommar är nog bland det bästa som finns och Sverige har också en uppsjö av spännande resmål, som passar såväl stora som små. Lyx.se listar här tre barnvänliga sommartips, som dessutom är nya för säsongen!

Yasuragi Kids

Varje sommar under några veckor erbjuder det välkända Stockholmsspat Yasuragi sin barnmeny Yasuragi Kids. Oavsett ålder så är man välkommen på Yasuragi Kids från 1 juli – 9 augusti. Det finns möjlighet att välja paket både med eller utan övernattning. En nyhet för i år på Yasuragi Kids är Qi gong där de lugna mjuka rörelserna utförs med hjälp av en mjuk doftboll. Bollen gör det lättare att hitta rätt i rörelserna och öka medvetenheten om sin kropp. I år satsar Yasuragi Kids även lite extra på övningar i medveten närvaro, eller mindfulness, som man också kallar det. I deras japanska trädgård finns Sinnenas stig, med lekfulla övningar där sinnena övas i konsten att se, höra, lukta, känna och vara i det som är just nu. Även naturen i sig har en stressreducerande verkan. Något som passar barn i olika åldrar.

Barnvänliga sommartips_Yasuragi

Kolmården – Bamses Värld

Första maj var det invigning för Bamses VärldKolmården. En helt ny värld för de yngre barnen, som är delvis tagen ur den senaste Bamsefilmen Bamse och Tjuvstaden.  Här åker du godiståget i form av en liten berg och dalbana, tittar på en spännande Bamseteater eller fyller din dunderhonungsburk med din egen dunderhonung i godisbutiken. Bamses Värld är riktigt mysigt och verkligt och man känner direkt igen sig i de härliga scenerna från filmen. Kolmården firar dessutom 50 år i år och har utsetts till den Bästa Djurparken av Barnsemester.se.

Barnvänliga sommartips_Bamses Värld_2015-04-28_001

Gröna Lund – House of Nightmares, årets läskigaste nyhet

Gröna Lund, som är Sveriges äldsta tivoli, har i år en riktigt spännande nyhet; House of Nightmares. Vågar du träda in i Dr. Morphio’s Mardrömshus och möta dina värsta mardrömmar? Tänk dig att du står framför ett ödsligt och övergivet hus. Ingen vet vad som väntar därinne i mörkret, men en sak är säker – det är något ondskefullt. De mardrömsexperiment som en gång utfördes av den mytomspunna Dr. Morphio har fått liv och hemsöker husets alla vrår.

Barnvänliga sommartips_House_of_Nightmares

För de mindre barnen har Gröna Lund i år teatern Danskampen, som är en humorfylld kärlekshistoria med spektakulär dans och svängig musik. Passar både stora och små. Ett par dagar på Gröna Lund kan verkligen förgylla sommarlovets härliga tid. I år har de även ett gediget konsertprogram: kanske Samir & Viktor, Alice Cooper eller Tomas Ledin lockar.

Tre barnvänliga sommartips, som vi på Lyx.se tycker att ni ska ta en titt på under semestern.