Toner av blått för sommar 2015

Årets blå trend förstärks ytterligare under sommarmånaderna. Blå kulörer associeras ofta till hav och himmel och förknippas också med lugn och stillhet. Det är en färg vi gärna plockar fram i olika nyanser under sommaren i allt från inredning till kläder samt skönhet och till och med sommardrinken. Skärgårdsblå, kungsblå, indigoblå, kornblå, kobolt, petroleumblå, turkos, azurblå – frossa i blått.

För fikastunden i det blå

Kastehelmi från Iittala har fått en revival och dessutom lanserats i fler färger sedan originalet som först designades av Oiva Toikka 1964. En annan trogen leverantör av vackra detaljer för det dukade bordet är danska Royal Copenhagen. Den räfflade serien finns bland annat i rent vit och även i mörkt blått.

Blå fikastundLjusblått glasfat Kastehelmi, vars mönster är inspirerat av daggdroppar, att lägga kakan eller tårtbiten på. Snygga mörkblå servisen från Royal Copenhagen är mysig att fika ur – den blå räfflade skålen är ny i serien för i år. Roligt att lägga till minichoklad eller två från Lagerhaus – 100 % Fjäsk för din gäst.

Tvätta bort vintern

Utemöbler ska torkas av, cykeln ska tvättas, båten ska skuras och allehanda sommarutrustning ska rengöras. Dr. Bronners tvålar (!!) är fascinerande nog inte bara bra att tvätta händerna med, utan funkar dessutom alldels utmärkt till att rengöra ovan sommarutrustning. Den Multifunktionella 18-i-1-tvålen som finns i en åtta olika dofter är biologiskt nedbrytbar, ekologisk och växtbaserade vilket gör den skonsam för både kropp och miljö men även kraftfull nog för att klara av disk, skurning och tvätt. 100 % naturligt och fair trade-certifierat.

dr_bronners_liquid_soapFavoritdoft för sommarstädningen är den uppfriskande Peppermint alternativt den doftfria varianten. Bara att blanda några matskedar Castile Soap i skurhinken och tvätta bort vinterns smuts.

Det blå rummet

Blå nyanser är härliga att använda i somrig inredning vare sig det är hemma, i båten, husvagnen eller på landstället.

True Blue_Indigo_kuddarTrue Blue har tagit fram ett naturligt framställt indigofärgat tyg i 100% bomull som bär med sig dofter av soja och indigoväxten. Vackert draperi och unika kuddar.

True Blue har kuddar, tabletter, servetter, förkläden och väskor i 20 olika blåvita mönster. Den handgjorda kollektionen innehåller också kimonos och en vintagekollektion med gamla tyger, varav en del sytts upp till kuddar. Mångtusenårigt kinesiskt textilhantverk blir till användbara produkter designade för det moderna, svenska hemmet och sätter sann karaktär på din inredning.

Photowall_flies_mia_marie_overgaardInspirationsbilden kommer från Photowall
 med deras tapet ”Flies” i blåa detaljer – på längre håll tror man nästan att det är ett marint motiv men vid närmare titt är varje cirkel konstruerad av olika insekter. Design: Mia Marie Overgaard.

Photowall är tapetföretaget som har ett brett sortiment av måttanpassad väggdekor såsom fototapeter, designtapeter och canvastavlor. Du kan trolla fram vilken känsla du vill i ett rum med olika mönster, färger och motiv på väggen.

Rusta_Nadine_bastmatta_Mio_Arifa_Ullmatta m fransMattor med inspiration från Marocko. Blå bastmatta Indigo från Rusta och ullmatta Arifa med frans från Mio. Kruka Magic från Lagerhaus.

Mille Notti_Coco Blue

Svala sommarlakan från Mille Nottis Summer Crush. Kollektionen domineras av blått och lila i kombination med sand, brunt och vitt. Materialen är satin, chambray, linne och percale.

Mille Notti_by the pool_gelato blueDet randiga örngottet från Mille Notti heter Linea Piccolo och den ljusblå heter Gelato Blue. Pläd i blått heter Celeste. 

Manligt mode i flera nyanser av blått

Blått i olika nyanser har länge varit en viktig del av herrmodet och är en ofta återkommande färg i vår- och sommarsäsongernas kollektioner. För 2015 är blått en av de mest givna färgerna på plagg och accessoarer och syns i olika toner som alla fungerar lika bra ihop och kan kombineras i både toppar, byxor och accessoarer.

Blått modeHos Dockers syns trenden på allt från lediga linneskjortor och korta shorts i urtvättade blå nyanser till dressade kavajer i mörkblå marina toner. T-shirts i knalliga nyanser finns i Ljungs kollektion och Syster P Man har anammat färgtrenden och skapat ett etno-inspirerat armband med klarblå pärlor. Klassisk pilotbåge från Barton Perreira som har fått en uppdaterad look med dess blå lins och skalmar.

Oceanblå ögon att drunkna i

Förstärk sommarens blå trend med vacker look från franska skönhetsmärket Yves Rocher som för övrigt är en av världens största leverantörer av skönhet från växtriket.

Yves Rocher_Summer look_Blue Ocean

Både ögonpennan och ögonskuggan i Summer Creation 2015-kollektionen är av vattenfast crèmekonsistens, vilket gör dem lättapplicerade och lämpade för sommarens många fartfyllda vattenupplevelser.

Yves Rocher_ocean_makeupOceanblå nyanser. Ögonpenna (Waterproof Eye Pencil – 13) och ögonskugga (Cream Eyeshadow 12h Waterproof – 16) samt nya nagellacket Botanical Colour Nail Polish No 61 – Bleu Nigelle. Alla tre är från produktserien Couleurs Nature.

Essie_Pret a surfer.2

Sommarblå naglar. I Essies sommarkollektion ingår Pret-a-Surfer i kornblå nyans och Salt Water Happy är ljust blå.

Packa för semestern

Sommarkollektionen från American Tourister innehåller en blå resväska som för tankarna till havsbad och sommardopp. Företaget grundades 1033 och har därmed skapat bagage i över 80 år. En av de mest framgångsrika modellerna ”Pasadena” får nu en trefärgad design med ”Pasadena Colour Block”- kollektionen.

American Tourister_SS15_PROD_COL_67113_1112_FRONT34_Komprimeret

Finns i tre storlekar i tåligt och hållbart material för eventuella jorden-runt-resor till värmen.

Nya handdukar för landet och sommardoppet

Vardagslyx är att få byta ut trötta, urtvättade handdukar i badrummet och köpa nya inför säsongen.

Lexington_towels_blueLexingtons blå handdukar i flera nyanser av blått för badrummet på landet.

Från Elce Stockholm kommer en härlig badhandduk i 100% bomull med en sammetslen yta och somriga fransar. Perfekt för kommande strand- och pooldagar! Finns att köpa på bland annat inreda.com.

ELCE_handduk

Sommardrink med Hawaii-vibbar

Sist men inte minst bjuder vi på ett recept på sommardrinken Blue Hawaiian som även kallas ”the swimming pool cocktail”. Den innehåller Bacardi ljus rom, ananasjuice, Curaçao (därav den blå färgen) och kokosextrakt (kokoscreme). Kör i finkrossad is så blir den en frozen-variant. Garnera gärna med en ananasskiva och fint sugrör.

Blå drink

3 cl  Bacardi ljus rom
3 cl  Blå curacao
2 cl Kokosextrakt
Fyll upp med ananasjuice

En härlig drink att sippa på under After-Beachen i sommar!