Sveriges bästa bageri finns i Stockholm!

I samband med att årets White Guide Café släpptes för några veckor sedan, delades det ut priser i guidens olika kategorier. Bageriet Green Rabbit var nominerat till och vann “årets bageri” tillsammans med några av Sveriges mest framstående bagerier: Bageri Petrus i Stockholm, St. Jakobs Stenugnsbageri i Lund och Solhaga Stenugnsbageri i Slöinge.

Green Rabbit slog upp portarna för första gången i maj förra året och startades av Martin Berg och Mathias Dahlgren. Båda är Michelinkockar och har arbetat tillsammans på till exempel Grand Hôtel. Green Rabbit är för dem ett sätt att  göra nytänkande och inspirerande mat tillgänglig för fler människor. De gick också emot den dominerande trenden med vetesurdegar och satsade på råg.

Jag har alltid varit otroligt förtjust i bröd. En vara som är så mycket mer komplex än vad man kan tro vid en första anblick. Den kräver kärlek, kunskap och massor med erfarenhet, sade Martin då.

green_rabbit_bageri_white_guide_café_stockholm_INTEXT

Motiveringen till vinsten i årets White Guide Café löd:

För att lyckas med konststycket att kombinera respekten för gamla, nästan bortglömda, spannmålssorter med sprudlande kreativitet och nyskaparanda när det gäller utvecklingen av nya bröd och bakverk.

Martin_framifrån_INTEXT

Martin Berg

Vi känner oss väldigt stolta och glada över att bli utnämnda till årets bageri. När vi startade bageriet för ett år sedan var vårt mål att baka ett grymt gott rågbröd och göra det tillgängligt för fler än bara gästerna i våra restauranger. Genom detta pris får vi bekräftat att vi nått ut till många fler och att vi gjort ett bra jobb, säger Martin Berg.

Bageriet ligger på Tegnérgatan 17 i hörnet till Döbelnsgatan i Stockholm och har servering för ca 10 gäster och försäljning av take-away produkter såsom smörgåsar och sötebröd. Vill du veta mer om Sveriges bästa bageri? Besök deras webbsida.