Yxtaholms Slott – för njutning och flärd

På en ö omgiven av vatten, alléer och hästhagar står Yxtaholms Slott. Det vita godset med de två sidoflyglarna och den hänförande omgivningen förtrollar de flesta gäster redan vid infarten och lovar en upplevelse utöver det vanliga. 

yxtaholms slott

Den idylliska miljön kring slottet är sagolik.

I den rofyllda miljön omringad av vacker natur finns inga tider att passa, här omfamnas du istället av en tillbakalutad atmosfär som påminner om de många anledningar att glömma alla måsten, för att istället njuta av här och nu.

Personlig konferens, bröllop eller weekend

Oavsett om du är här för ett diskret möte, drömbröllopet, en konferens som kräver högsta säkerhet, en romantisk weekend på tu man hand eller för att fira en speciell högtid med vännerna så är önskemålen eller kravlistan inget hinder. På Yxtaholms Slott tas du om hand med högsta service, och alltid med ett personligt och hemtrevligt förhållningssätt!

För är det något som slottet utstrålar så är det att som gäst kan du “känna dig som hemma”. Friheten att se sig omkring och utnyttja slottets alla bekvämligheter hålls tillgodo för alla besökare. Här flanerar du runt i slottsskogen, avnjuter ett glas champagne på terrassen, tar en promenad runt sjöarna, bastar och badar jacuzzi, solar under ett parasoll på sandstranden, dricker afternoon tea i salongen, njuter av susande lövträd och läser en god bok framför brasan.

yxtaholms slott

Vackra detaljer och inslag i de många slottsmiljöerna

Slottsfru med god smak

Karismatiska fastighetsmagnaten Wonna I de Jong äger slottet sedan 2010 och har många planer för att utveckla verksamheten ytterligare. När hon tog över slottet restaurerades alla byggnader med varsam hand. Samtliga badrum uppdaterades och tidstypiska inslag och detaljer adderades för att passa slottets karaktär.

Slottet erbjuder 100 bäddar fördelade i enkelrum, dubbelrum, superiorrum och sviter – att efter en god natts sömn vakna upp i något av de ombonade rummen, öppna upp ett fönster, andas in den friska luften och höra fågelkvitter och susande lövträd utgör ofta rytmen för dagen. Här får du chansen till rekreation och återhämtning från stadens brus, likväl som att få en minnesvärd upplevelse för den speciella högtiden eller ett viktigt möte.

yxtaholms slott

Ljuvliga rum och sviter, smakfullt inredda i tidstypisk stil.

Möjligheternas slott

I den spatiösa matsalen dukar restaurangen upp välkomponerade menyer med säsongens råvaror, ofta i samarbete med lokala producenter. Har du önskemål står personalen till förfogande. I salongen på övervåningen bjuds du in att sippa på ett av slottets alla årgångscalvados. Här finns nämligen Nordens största och mest unika samling av den ädla äppledrycken.

För konferensgästen finns flertal lokaler för möjlighet till möten med alla bekvämligheter som hör till. Bröllopsgäster och högtidsfirare erbjuds mängder av möjligheter för att få sin dröm uppfylld, precis som paret som är här för en romantisk weekend.

yxtaholms slott

I salongen serveras calvados framför öppna spisen.

En vistelse med smak av det goda livet

Yxtaholm är beläget i Sörmland strax utanför Flen och en timmes bilväg från Stockholm, Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Örebro och Norrköping. Trots det nära avståndet från de närliggande städerna så är Yxtaholms Slott en helt egen oas där du kan njuta av både vardagslyx och festligheter.

En personligare slottsmiljö för njutning & flärd

yxtaholms slott

Den vackra omgivningen kring slottet.

Foto: Jeanette Rattfeldt

Jeanette Rattfeldt har en bakgrund från inredning, reklam, webb och kommunikation – både som designer, strateg, kreativ ledare och flera år som konsult. 2001 initierade Jeanette homestaging i Sverige och idag jobbar hon som inredningskonsult och konceptutvecklare. På lyx.se skriver Jeanette om allt hon brinner för, gärna där hon samtidigt kan bidra med sin expertis.