ekologiskt skönhetsmirakel

Ett ekologiskt skönhetsmirakel – Dr Alkaitis gör succé i världen

Inget annat hudvårdsmärke kan jämföras med Dr. Alkaitis. Förutom att produkterna är helt naturliga och ekologiska så upphettas dom inte och ger motsvarande effekter som cosmeceuticals – helt enkelt ett ekologiskt skönhetsmirakel.

Dr. Alkaitis är ett 100% ekologiskt hudvårdsmärke som passar alla hudtyper. Produkterna är varsamt framställda med endast naturliga växter och örter, som innehåller en mängd aktiva ingredienser för att ge näring och fukt samt verka lugnande och återuppbyggande. Alla noga utvalda av högsta kvalitet och framställda för hand för bästa möjliga resultat.

ekologiskt skönhetsmirakel dralkaitis-mask

Balans är A och O

Magnhild Åsmundhavn, som är en av de första som började arbeta med Dr. Alkaitis i Sverige och nu ansvarig för produkterna i Norden, berättar att hela företaget genomsyras av ett holistiskt tänk. Allt ifrån att respektera naturen genom att samarbeta med certifierade ekologiska bönder och biodynamiska odlare av ekologiska örter och växter till att endast använda “raw” ingredienser i produkterna, som faktiskt går att äta! Dr Alkaitis recept till hållbar livsstil är att jobba med både insidan och utsidan – det handlar om att hitta balans genom att röra på sig dagligen, äta oprocessad ekologisk och näringsrik mat, och använda naturlig hudvård som skyddar och stärker vårt största organ, huden.

Om du inte kan äta det, smörj det inte på huden

Kraftfull process

Framställningsmetoden är noggrant kontrollerad och har mycket stränga kvalitetskrav. De handplockade växterna och örterna läggs i oljeblandningar som vänds flera gånger per månad och sedan pressas ut efter 3 månader. Innehållet värms aldrig upp, vilket gör att ingredienserna fortsätter vara mycket aktiva och levande, fulla av antioxidanter och mineraler som skyddar och stärker huden. Dessutom tillsätts inget vatten för utfyllnad vilket gör att produkterna blir oerhört dryga. På grund av de levande ingredienserna och sammanställningen i varje produkt så anpassar de sig till varje hudtyp, oavsett om det är fet, torr eller känslig hy.

ekologiskt skönhetsmirakel dralkaitis-oljor

Hyllad effekt

Dr. Alkaitis produkter har gjort succé i modellvärlden, fått utmärkelser och vunnit flera priser, mycket på grund av de terapeutiska egenskaperna och många användningsområdena. T ex är ögonkrämen en storsäljare som passar perfekt under makeup och den antiinflammatoriska Soothing Gel gör underverk som både after sun och after shave. Men tänk på att produkterna är väldigt kraftfulla, trots att dom är helt naturliga, så ta det varsamt, framförallt om du har känslig hy.

Specialbehandling

Dr. Alkaitis har också utvecklat en unik ansiktsbehandling på 80 minuter – och det är ingen vanlig behandling vi pratar om! Bland annat har den utnämnts till “Best Facial” av Wallpaper Magazine och inte konstigt, den gör underverk!

Även här tänker man på helheten, förutom att behandlingen är totalt avkopplande och det är flera moment av inpackningar av masker, oljor och serum så blir du dessutom hela tiden ompysslad för att produkterna ska få bästa effekt. Under tiden produkterna verkar får du även en kombination av lymfdränage, bindvävsmassage och akupressur som underlättar för kroppen att avlägsna slaggprodukter, hjälper cirkulationen att komma igång och ger huden ett ansiktslyft.

Behandlingen passar lika bra för män som för kvinnor och kostar 1200 kr. Har du chansen, boka in en behandling hos fantastiska Ludmila på Beauty Stockholm. Hon fuskar sig inte igenom någonting och har ett fast handtag som ger upplevelsen det där lilla extra som man så gärna vill ha. Efter Ludmilas gedigna arbete känns huden som ny, rynkorna är mindre framträdande, huden har fått en vacker lyster och en rejäl fuktdos. Just nu får du 20% rabatt vid första behandlingen. Dr. Alkaitis hudterapeuter finns även  i flera andra städer i Sverige.

ekologiskt skönhetsmirakel dralkaitis-behandling

Svårt att vara utan

Produkterna är verkligen lyxiga och doftar naturligt fräscht. Är du nyfiken och vill prova på Dr. Alkaitis så rekommenderar Magnhild Åsmundhavn deras resekit som innehåller dom flesta produkterna. Annars är både Nourishing Treatment Oil och Soothing Gel helt fantastiska. Men se upp, har man en gång provat produkterna är det svårt att släppa taget.

Det viskas även om att sortimentet snart ska utökas, kanske med en efterlängtad SPF, bodylotion eller ett shampo och balsam. Oavsett så vill vi fylla badrumshyllorna med Dr. Alkaitis alla skönhetsmirakel!

Jeanette Rattfeldt har en bakgrund från inredning, reklam, webb och kommunikation – både som designer, strateg, kreativ ledare och flera år som konsult. 2001 initierade Jeanette homestaging i Sverige och idag jobbar hon som inredningskonsult och konceptutvecklare. På lyx.se skriver Jeanette om allt hon brinner för, gärna där hon samtidigt kan bidra med sin expertis.