the winery hotel

The Winery Hotel – världsnyhet först ut i Sverige

För alla vinentusiaster i världen kommer en särskild upplevelse att lanseras i Sverige.
I januari 2016 öppnar nämligen det nya koncepthotellet, The Winery Hotel, i Solna – och det blir något alldeles unikt.

the winery hotel

Konceptet Urban Winery

Hotellkonceptet bygger på det trendiga fenomenet “Urban Winery” som slagit stort i framförallt USA. Urban Winery innebär att en vinproducent lägger själva vinframställningen i en stad istället för i den traditionella lantliga miljön nära vingården. På så sätt kan fler få tillgång till och lära sig mer om hur vinproduktion går till.

The Winery Hotel, bakom stora glasrutor i den magnifika lobbyn, kommer det att finnas en egen vinfabrik där druvor från Toscana kommer krossas, jäsas, lagras på ekfat och slutligen buteljeras. Som gäst får du möjlighet att besöka fabriken, provsmaka viner och både se och lära dig om vinframställning.

the winery hotel

En upplevelse utöver det vanliga

Hela atmosfären andas vin, samtidigt som man kan mötas, bo bekvämt med toppservice och äta gott. Köket präglas av naturligt, närodlat och säsongsanpassat. I restaurangen sätter gästspelande kockar teman och menyer för nya intressanta smakkombinationer till middagen. Hit är alla också välkomna att avnjuta en frukostbuffé med nybakat bröd från den egna bageriet, eller en god lunch till vardags och en härlig brunch under helgerna. I hotellets Deli finns allt från grönsaker, olivoljor, charkuterier, enklare luncher och färdiga måltider för den som önskar take-away.

Utöver detta så kommer hotellet även hålla föreläsningar, utbildningar, produktlanseringar, minimässor, med mera. På hotellet finns även en vinbar, en vinkällare och ett vinotek med Sveriges bredaste utbud av viner – allt för att gästen ska få en vinupplevelse utöver det vanliga, oavsett om du är nybörjare eller sommelier.

the winery hotel

Inspiration för hotellets design är hämtad från Brooklyn med stora spröjsade fönster, rödtegel och industrikänsla samtidigt som den speglar ett lantligt Italien.
Rummen präglas av samma stil som de allmänna ruffa ytorna men med fler varma inslag i grönt och rostfärgat. Uppe på takterrassen, under en pergola klädd med vildvin, kan man njuta av fri utsikt över Brunnsviken samtidigt som man tar ett dopp i poolen, tränar på gymavdelningen eller hänger vid poolbaren.

the winery hotel

Strategisk placerat

Hotellanläggningen ligger med gångavstånd till Ulriksdals slottspark, Friends Arena och nya Mall of Scandinavia. The Winery Hotel blir en naturlig träffpunkt som passar dom flesta – här välkomnas den som vill stanna till över en enkel lunch, den vinintresserade hotellbesökaren, konferansgästen, den nyfikna turisten, affärsresenären och den finsmakande gourmanden…

Just nu byggs det för fullt på det nya hotellet, stommen med de sex våningarna står klar, samtidigt som vinintresserad och serviceinriktad personal rekryteras. I september kan man som gäst boka sitt hotellbesök till öppningen som sker i mitten av januari 2016.

Vi ser fram emot vimmel, vin och världsnyheten The Winery Hotel!

the winery hotel

Jeanette Rattfeldt har en bakgrund från inredning, reklam, webb och kommunikation – både som designer, strateg, kreativ ledare och flera år som konsult. 2001 initierade Jeanette homestaging i Sverige och idag jobbar hon som inredningskonsult och konceptutvecklare. På lyx.se skriver Jeanette om allt hon brinner för, gärna där hon samtidigt kan bidra med sin expertis.

COMMENTS
 • chardonnay

  Passerar dagligen, ser toppen ut. Hoppas dock på konferenser. Flådig byline dock…

  2015-06-07
  • Trevligt målat med mjuka fina toner som ändå lyckas med konsten att ge ett starkt och kraftfullt intryck. Mycket snyggt!

   2018-10-19
 • Gillar inredningen. Det ser ut att vara snyggt målat också! Stort grattis till ett mycket stilfullt hotell med egen stil.

  2018-10-19

Sorry, the comment form is closed at this time.