Gumball3000 rally 2015 – #StockholmToVegas

I helgen lär det låta över nejden från Norrbro. På lördag riktas nämligen världens blickar mot Stockholm, där ett gäng potenta bilar startar sina motorer för att delta i det legendariska lyxbilsracet Gumball3000. Bilar, festligheter och champagne i härlig mix. Lyx.se är på plats – är du?

På Norrbro, den äldsta bevarade stenbron i Stockholm som sträcker sig mellan slottet i Gamla Stan och Gustav Adolfs torg i centrala Stockholm, samlas bilentusaister, bileliten och nyfikna åskådare för att se och lyssna på bilarna, låta sig ryckas med i cirkusen och njuta av miljön under årets Gumball-rally.

Deltagare är allt från kändisar, rappare, sportlegender, kungligheter, affärsmän och bilälskare i spektakulära, exklusiva, specialbyggda, lyxiga och hypercoola bilar som Koenigseggs, Aston Martins, Porsche Spyders, Bugattis, Lamborghinis, Audis, Ferraris, Bentleys, Rolls Royces, McLarens och Mercedes Benz. Gumball handlar lika mycket om fest och flärd som om bilar och rally.

Ladies and gentlemen, start your engines…

Biltävlingen Gumball3000 gick av stapeln för första gången 1999 och skapades av den brittiska före-detta racingföraren Maximillion Cooper. Racet går över två kontinenter på sju dagar med målgång i Las Vegas. Det är inte nödvändigtvis den som kommer först i mål som vinner, utan av den som färdats med mest stil.

Gumball 2015_tshirt

Årets rally startar i Stockholm och passerar Oslo, Köpenhamn och Amsterdam för att sedan flyga över Atlanten till Reno, San Francisco, Los Angeles och avslutas i Sin City (Las Vegas).

Målgångschampagne

Sällan har vi skådat en bild på en vinnare av ett bilrace av rang som inte sprutar Champagne. Vad vore då en biltävling utan målgångschampagne? Nicolas Feuillatte är officiell champagnesponsor av Gumball3000.

Nicolas_Feuillatte_Ferrari_5

Gumballchampagnens resa började på 70-talet när Nicolas Feuillatte bestämde sig för att lämna New York och flytta hem till familjens gård i Champagne. Väl där fick han för sig att producera en egen Champagne. De första flaskorna delade han med sina närmsta vänner. Lauren Bacall, Shirley McLaine, och Jackie Onassis blev därför snabbt en sorts ”testpanel”. Efterfrågan blev på kort tid mycket större än utbudet. Nicolas Feuillatte är idag en av Frankrikes mest sålda champagne.

Att sätta likhetstecken mellan Gumball och Nicolas Feuillatte var inte svårt. Nicolas själv var både en tidig och tydlig representant för det som kom att kallas ”jet set-världen”. Extra allt, fest på två kontinenter och de exklusivaste bilarna i världen. Om Nicolas varit vid liv skulle han garanterat själv kört en av Nicolas Feuillattes bilar i tävlingen – Lenita Nylund, Nicolas Feuillatte Sverige

Som officiell sponsor av Gumball3000 deltar Team Nicolas Feuillatte med två bilar. Den ena är en Ferrari FF 6,3 l V12 660 hp och den andra en Aston Martin Vantage GMR 600 Supercharged, som tillhör och körs av svenskarna Christoffer Jensen, Markus Thambert, Pierre Kambouris och danske Jacob Nellemann.

Team Nicolas Feuillatte Gumball3000_700

De är del av de 120 superbilar som kör de 3000 amerikanska miles som tävlingsnamnet avslöjar.

Nicolas_Feuillatte_Ferrari_Christoffer_Jensen

Att få visa Stockholm för alla Gumballers är så kul. Dessutom är publiken i Europa, och särskilt Stockholm, mycket mer engagerade och intresserade av bilarna än i USA”, säger Christoffer Jensen.

I de europeiska städerna står tusentals människor och hejar på dig när du rullar in, lätt att slås av hybris då – Christoffer Jensen, förare Nicolas Feuillattes Gumball 3000

Markus Thambert låter meddela att de kommer att köra i smoking eftersom det känns väldigt Nicolas Feuillatte!

gumball_nicolas feuillatte

Vill du vara med i centrum av Gumball 3000 ska du som sagt bege dig till Norrbro och Gustav Adolfs torg nu i helgen. På lördag anländer bilarna en efter en för att ställas upp för uppvisning fram till starten vid lunchtid på söndagen. En dröm för alla bilentusiaster.

Nicolas_Feuillatte_Ferrari_7