Pelican Beach Resort_Maria Åkerberg_Featured

Maria Åkerberg skapar skandinaviskt välmående på andra sidan Atlanten

Maria Åkerbergs ekologiska skönhetsprodukter tar steget över Atlanten till Florida i USA. Mer bestämt på exklusiva Pure Spa i Fort Lauderdale. Iván Valencia på Maria Åkerberg och Cassandra Jertshagen på Pelican Grand Beach Resort berättar om konceptet.

Maria Åkerbergs ekoprodukter säljs sedan tidigare bland annat i Italien, Holland och Afghanistan, men nu är det alltså dags även för den amerikanska marknaden. Att man nu väljer att korsa Atlanten är resultatet av nöjda användare som startat egen verksamhet där och då sett det som en självklarhet att ta in personliga favoriter. Svenskägda Pelican Grand Beach Resort i Fort Lauderdale, Florida, är först ut och vem vet vilka ringar detta kommer att skapa för Maria Åkerbergs produkter på den amerikanska kontinenten.

Maria Åkerberg_Pelican Grand_Palm trees

Pelican Grand ligger precis vid havet i Florida och har en fantastisk utsikt över Atlanten.

Pelican Beach Resort

Maria Åkerberg Pelican Beach Resort

Här, på 11:e våningen, finner man Pure Spa som just nu håller på att förvandlas till ett lyxspa med ambition att bjuda på en inblick i svensk livsföring för sina gäster.

Scandinavian well-being

Pure Spa’s devis lyder ”the exotic Scandinavian feeling of well-being”. Vad innebär då denna svenskhet man ska bjuda på?

Här i Florida är Skandinavien något speciellt. Den skandinaviska livsstilen är exotisk – det ligger en form av elegant enkelhet och sofistikation i vårt sett att leva. – Cassandra Jertshagen.

Maria Åkerberg_Cassandra Jertshagen_700Cassandra Jertshagen, ägare Pelican Grand Beach Resort & Pure Spa.

Den Skandinaviska känslan av välmående anses vara något att eftersträva för amerikaner. Det är många gånger vi svenskar inte tänker på att uppskatta hur vi är och lever förrän vi blir påminda om det av andra nationaliteter eller av svenskar som bor utomlands. Man upplever att vi svenskar är duktiga på att njuta i vardagen, att vi lever hälsosamt och att vi har en förmåga att koppla av med mysiga fikastunder, promenader i naturen och att samla sinnesro på ett naturligt sätt.

George Powell-Lopez, som är Spa Director på Pure Spa, besökte nyligen Sverige och var tagen av hur vackert, i all sin enkelhet, Sverige är. Att låta den skandinaviska livsstilen skapa influenser är vad som genomsyrar konceptet för både hotell och spa. Pelican Grand Beach Resort med Pure Spa samarbetar med flertalet skandinaviska företag och bidrar alla till den skandinaviska känslan.

Konceptet på Pure Spa

Pure Spa drar man nytta av den vackra miljön utanför och låter den spridas in i spa:et. På 11:e våningen kan man som spagäst få både inomhus- och utomhusbehandlingar, yoga på terrassen, slappna av i relax rummet eller en manikyr.

Vi tror att det vackra ligger i det enkla. Ljudet av Atlantens vågor eller solstrålarna som letar sig in i behandlingsrummen är ständigt närvarande. Att vara ett litet och intimt spa är lyxigt – det gör att vi kommer kunna erbjuda personlig service på riktigt.

Hela teamet, inklusive kockar, sommelierer, hotellpersonal, ägare och spaterapeuter, har samarbetat under hela projektet och har därför skapat en unik produkt. Bland annat har Executive Chef Michael Bloise skapat en meny för alla sinnen som blir exklusiv för Pure Spa samtidigt som sommelier Ricardo Gasparri har utvecklat unika dryckesupplevelser som går hand i hand med helhetskonceptet.

Dinner_Pelican Beach

Personlig service och skräddarsytt är fokus på Pure Spa. Ett exempel är deras spa-svit som är ett oktogonformat rum med fönster från golv till tak – där fönsterglaset är det enda mellan dig och havet. I detta rum erbjuds behandlingar helt anpassade efter gästens önskemål och behov. Här ges möjlighet till att avnjuta behandlingar med sin partner eller ett par vänner, upp till tre behandlingar samtidigt. Ett annat exempel är privat yoga eller bubbelbad för två.

I en strävan att uppnå rätt känsla har man handplockat sina samarbetspartners däribland Maria Åkerberg. Ett sortiment kommer att utformas som passar Pure Spa. Delar av Pure Spa’s personal har varit på besök hos Maria Åkerberg i Frillesås för att själva bilda sig en uppfattning om hur de arbetar, hur produkterna framställs och få en ordentlig inblick i företagets anda. Att lyssna till sina kunder och återförsäljare gör att Maria Åkerberg kan ta fram produkter som efterfrågas samt bredda sitt sortiment åt rätt håll.

Cassandra Jertshagen, ägare av Pelican Grand Beach Resort, kom i kontakt med Maria Åkerberg för några år sedan då hon märkte att hon blivit allergisk mot ett konserveringsmedel som används i flera make-up och hudvårdsprodukter. För första gången började Cassandra läsa innehållsförteckningarna på alla de produkter hon använde och insåg då att hon knappt visste vad något av innehållet var. Det förändrades i och med att hon fann Maria Åkerberg.

När jag hittade Maria Åkerbergs produkter kunde jag förstå vad produkterna innehöll. Detta sätter jag stort värde på idag – jag vill veta vad jag använder på min hud varje dag – Cassandra Jertshagen

Svenska rötter

Redan i början av Spa-projektet beslutade ägarna att de ville knyta an till deras svenska ägarskap av hotellet. Detta har sedan helt naturligt växt fram och är ett återkommande tema som genomsyrar hela Pure Spa, därför föll det sig naturligt att välja Maria Åkerberg som leverantör till spaprodukterna. Pure Spa är dessutom det enda i hela Florida som har hennes produkter.

Vi ville ha en produkt som är unik och som vi kan stå för.

Det som Pure Spa värdesätter mest med Maria Åkerbergs spaprodukter är att de är rena, naturliga och enkla. Dessutom uppskattas det faktum att all utveckling och produktion sker på ett och samma ställe i motsats till produkter som skickas jorden runt innan färdigställande.

Maria Åkerberg Produkter_700

Alla är välkomna till Pure Spa – hotellgäster eller utifrån. Cassandra menar att Pure Spa kommer att attrahera sofistikerade gäster med höga förväntningar som ser sin spa upplevelse som en investering i sig själva.

För Pure Spa är lyx att kunna erbjuda pure you time

Nästa steg för Maria Åkerberg i förhållande till Pure Spa är att åka över för att utbilda spa-personalen i deras signaturbehandlingar – allt för att ge rätt känsla och expertis till kunden. Att göra allt med ett genuint intresse samt förmedla kunskap från leverantör till personal till kund lyser igenom samt smittar av sig och ger långsiktighet och nöjda kunder.

Maria Åkerbergs team drömmer om att finnas i alla världsdelar, men det är viktigt för företaget att skynda långsamt och att med stor omsorg välja återförsäljare och aktörer som innehar samma genuina sinne för ansvarsfullt företagande som de själva har.

Pure Spa öppnar i juni 2015 och kan vara värd ett besök på nästa resa till Florida eller varför inte göra det till din enda destination? Att njuta på spa är sann lyx.

Maria Åkerberg_Pelican Grand Beach Resort_terrass

Maria Åkerberg_Pelican Beach Resort_Hotel room