Blueberry Lifestyle – Råkoll på hälsosamma trender

Hälsokedjan Blueberry expanderar med ny expressbutik på Norrmalmstorg i Stockholm. Blueberry är känt för sitt holistiska tänk och vill inspirera till en hälsosammare livsstil där mat och dryck ständigt är medvetna val. Exklusivt för den nya butiken är “Hot Stuff-menyn” med varma Superfood Lattes.

Blueberry Lifestyle skapades av Ulrika Holm 2006 då den första butiken öppnades på Sibyllegatan på Östermalm. Med inspiration hämtad från London, New York och Los Angeles skapade Blueberry ett nytt koncept för hälsokost som var modernt, snyggt och inspirerande. Idag har Blueberry butiker på Sibyllegatan, varuhuset NK, Centralen, PUB, Täby Centrum, i Kista samt nu den senaste på Norrmalmstorg.

BlueBerry Norrmalmstorg_exteriör

Den nya butiken, Blueberry Norrmalmstorg, erbjuder ett expresskoncept, med fokus på take away, men rymmer även ett par trevliga sittplatser i en ljus lokal med stora fönster ut mot Smålandsgatan mitt emot modebutiken Marc by Marc Jacobs samt entrén till Birger Jarlspassagen.

Blueberry_interior

Blueberry erbjuder medvetna val med bland annat näringstät mat – ekologiskt, fairtrade, lokalproducerat, i säsong – allt underbyggt med starka värderingar inom mat, människor och miljö.

Blueberry_Smoothies

Blueberrys smoothies innehåller en massa nyttigheter som ger din kropp en boost av det den behöver och heter så härliga namn som Yogalicious, Pure Greenious, Pink Ginger och Berrylicious.

Blueberry_ReceptbookHalva Blueberry-boken ”Food for Thought” är fylld med härliga DIY hälsorecept.

Pink Ginger Smoothie, till exempel, innehåller ananas, jordgubbar, ingefära, citron och färskpressade äpplen. Den går även bra att göra hemma.

Blueberry_varm dryckVarma drycker är nyhet hos Blueberry. 

Hot stuff

Förutom den traditionella menyn med wraps, soppor och sallader erbjuder den nya butiken ett nytt utbud av varma drycker såsom Golden Milk, Chaga Coffee Latte och Super Hot Chocolate.

Jag är extra förväntansfull över att få presentera ”Hot Stuff-menyn”. Den är ett perfekt komplement till vårt befintliga utbud – Ulrika Holm, grundare Blueberry.

Golden Milk med bl a mandelmjölk och gurkmeja är jättegod. Ännu godare är deras Chaga Coffee Latte som är ett nyttigare alternativ till en traditionell latte.

Blueberry_Hot drinks

Hälsotrender 2015

2015 bjuder på en rad spännande hälsotrender. En ökad miljömedvetenhet gör att man gärna vill handla lokalproducerat, men vi toppar gärna maten med superfoods och spännande kryddor från resten av världen. Anti-inflammatoriska kryddor så som gurkmeja, svartpeppar, ingefära och chili kommer bli allt mer populärt tillsammans med alkalisk mat som hjälper kroppen att uppnå rätt pH-balans.

På Blueberry vill vi inspirera till en hälsosammare livsstil utan att använda pekpinnar eller tillrättavisa någon. Till oss kommer man om man värnar om sin hälsa – Hélène Welander, vd Blueberry.

Våra smoothies kan vi näringsboosta med spirulina, acai eller chlorella.

Blueberry_Spirulina_AcaiSpirulina en av naturens mest koncentrerade näringskällor och mycket rikt på protein, klorofyll och andra viktiga näringsämnen. Acaipulver har upp till sex gånger så mycket antioxidanter som blåbär och är perfekt att inkludera i din smoothie eller på gröten.

Supergrynet Teff

En kompis till quinoa och chia! Blueberry lanserar bland annat supergrynet Teff som de förutspår blir hett framöver. Teff är ett uråldrigt säderlag och har länge använts i etiopisk matlagning, men har nu kommit till Europa och används till exempel till gröt, pannkakssmet, bakning eller i salladen. Även trenden att välja glutenfria alternativ talar för att Teff tar plats i skafferierna detta år.

Blueberry_Sallad med TeffSupergrynet teff har en nötig smak och innehåller mycket protein, fibrer, kalcium och magnesium.

Blueberry Lifestyle står inför en stor expansion på Stockholmsmarknaden med målet att etablera ytterligare sex butiker innan 2019. Får vi se hälsokonceptet ute i resten av landet snart månntro?

Blueberry_Norrmalmstorg_Ingeriör