Prins Charles deltar i indiskt tuk-tuk-lopp till förmån för den asiatiska elefanten

Vad har Hollywood-kändisar, Prins Charles och The Perfect World´s grundare, Ragnhild och Lars Jacobsson, gemensamt? Jo, de tänker alla rädda den asiatiska elefanten genom ett insamlings-event i Indien.

Paret Jacobsson har länge arbetat för att ge djur ett bättre liv och driver den ideella organisationen The Perfect World Foundation. Deras passion för djur har fört dem samman med Prins Charles. I November planeras ett lopp i Indien där Ragnhild och Lars, tillsammans med prinsen och Hollywood-kändisarna, ska åka 50 mil i en tuk-tuk för att samla in pengar till den asiatiska elefanten. Målet är att samla in 1 milj pund, det vill säga ca 12, 8 milj svenska kronor.

the_elephant_family_travels_to_my_elephant_elephant_bild_asiatisk_elefant_intext

Asiatisk elefant

tuk-tuk-loppet i Indien går under namnet “Travels to my Elephant”  och kommer att anordnas av The Elephant Family, prins Charles och Camilla Parker Bowles organisation, tillsammans med The Perfect World Foundation. Inspirationen till loppet kommer från The Elephant Familys grundare Mark Shands bästsäljande bok Travels on my Elephant, där han berättar om hur han reste 160 mil genom Indien tillsammans med den asiatiska elefanten Tara. Mark räddade Tara från ett liv i misär 1988 och sedan dess ägnade han sig åt att försöka rädda den utrotningshotade asiatiska elefanten.

It was a meeting that changed my life – a life which, although filled with adventure and fun, had been going nowhere. – Mark Shand om mötet med Tara

Marks filosofi var enkel: få människor att le, be därefter om hjälp. Ett motto som lever vidare inom The Elephant Family och som genomsyrar deras event: det handlar om att få människor att hjälpa med glädje och inte med skuldkänslor. Kanske är det därför de har lyckats så väl med att få både kungligheter, artister och helt vanliga människor att engagera sig för dessa fantastiska djur.

the_elephant_family_travels_to_my_elephant_elephant_prins_charles_pris_london_asiatisk_elefant_intext

Under ett besök hos prinsparet i London delade Ragnhild & Lars Jacobsson ut priset “The Fragile Rhino” till prins Charles. Priset gavs till Camilla Parker Bowles bror, Mr. Mark Shand under en välgörenhetsgala i november för hans arbete med att rädda elefanter. Mark Shand avled under 2014 och prins Charles och Camilla Parker Bowles fick ta emot priset åt Marks vägnar.

Vill du veta mer om tuk-tuk-loppet och arbetet för att hjälpa den asiatiska elefanten besök The Perfect World Foundations webbsida, eller loppets egen webbsida.