Falkenberg Strandbad – En av Västkustens pärlor

Dryga 5h från Stockholm och 1h söder om Göteborg hittar du en av Västkustens pärlor  – Falkenberg Strandbad. På Skrea Strand ligger ett av Sveriges mest uppskattade och lyxigaste spahotell vars koncept dessutom är nominerat till World Luxury Spa Awards 2015.

För dig som älskar spa väntar här en fantastisk upplevelse. På Falkenberg Strandbad kan du försäkra dig om en skön vistelse med spa, exklusiva behandlingar, god mat, avkoppling och en vacker miljö. Att vistas här ger en känsla av exklusivitet och omhändertagande. Är du här på sommaren ska du naturligtvis även njuta av ett dopp i havet.

Bryggan

Under många år har vi kunnat besöka Falkenbergs Strandbad med dess underbara strand som sträcker ut sig längs kusten framför hotellet. Redan 1937 stod den första byggnaden klar på samma plats där det nuvarande hotellet ligger. På den tiden förknippades ett besök vid strandbaden med stil och flärd. Man åkte till havet för att umgås, flanera och bada.

Sedan 2011 drivs spahotellet av Ess hotell som även driver bland annat Ystad Saltsjöbad, boutique-hotellet Pigalle och Barabicu Grill i Göteborg samt Funäs Ski Lodge i Funäsdalen. Falkenberg Strandbad har under de senaste åren genomgått en förvandling från traditionellt konferenshotell till ett kolonialhotell vid havet med vibbar à la Hamptons.

Falkenberg Strandbad har blivit nominerad till World Luxury Spa Awards 2015. Under ceremonien för utnämning av världens bästa spa delas priser ut i 14 olika kategorier för att bland annat premiera hög service och fina gästupplevelser inom spabranschen. Eftersom Falkenberg Strandbad är ett av Sveriges lyxigaste spahotell med fantastiska pooler, bastu och behandlingar på exklusiva The Retreat Club kan de ha en god chans att få en fin utmärkelse. Under 2014 vann Falkenberg Strandbad World Travel Awards som Sveriges ledande spahotell.

Falkenberg Strandbads spa kan endast upplevas av de som bokat in sig på spapaket. Antingen väljer du att vistas på Dagspa alternativt, för en mer heltäckande spaupplevelse, ett av paketeten Ivory, Safir eller Ruby där även övernattning, 3-rätters middag och frukost ingår.

Lerinpackning

Ivory är en ritual som man gör tillsammans i flera olika steg där kroppen får sig en ordentlig rengöring och avkoppling. Det ingår alltifrån fotbad, ansiktsmask och tvagning à la Hamam och avslutas med mjukgörande oljebehandling för hela kroppen i tropisk bris, som gör huden babylen. En fantastiskt “retreat yourself”-behandling som man gör på varandra vilket är perfekt för par, liksom bästa vänner.

Falkenberg2

I Eldrelaxrummet får man verkligen slappna av i underbara sköna sängar med en stor öppen spis framför dig. Här mår du bäst av att bara ligga och dagdrömma, njuta av de goda frukterna, läsa en stund, småprata och vila. Enda risken är att du lätt somnar till den sprakande brasan.

I spaanläggningen finns även ångbastu, hamam, aromabastu, rasul (nordafrikansk bastu), en öppen relax med varm pool samt utomhusbastu.

RasulRasul

Det mest kompletta spapaketet är Ruby som förutom ovan även inkluderar en valfri kroppsbehandling.

Falkenberg1

Hotellrum finns i olika storlekar. Många av hotellets 136 rum och 5 juniorsviter har en enastående utsikt över havet, att njuta av från en balkong eller altan. Inredningen i hotellrummen är ljus, luftig och modern.

Restaurangen Famille är mysigt beläget med havsutsikt. På menyn hittar du allt från fisk-och skaldjursgryta till kött- och kycklingrätter. På Famille äter du även din frukostbuffé.

Famille

Under sommarsäsongen är även uteserveringen Bistro Mer öppen. Lätt att poppa in direkt från stranden. Lite franska rivieran över det hela.

Bistro Mer

Börja dagen efter med skön promenad längs stranden, lyssna på vågorna, tittar ut mot havet och insup havsluften innan du lockas tillbaka in till bad och bastu i spaanläggningens sköna miljö. Efter ett dygn eller två på Falkenberg Strandbad är du med största sannolikhet mycket avslappnad och fylld med ny energi.

Falkenberg Strandbad

Varför inte möta våren i Västkustens pärla Falkenberg – du kommer inte att ångra dig.

Text: Lina Sjölund och Michaëla Hemgren.