Penhaligon's Ostara Påsklilja

Engelska parfymhuset Penhaligon’s lanserar påsklilja på flaska

Det är när påskliljorna börjar komma fram, som man vet att våren äntligen är här och att vi går mot ljusare tider. Det engelska parfymhuset och kungliga hovleverantören Penhaligon’s har lanserat en parfym med noter från påskliljans lök, knopp och blomma. Skaparen Bertrand Duchaufour berättar om sin skapelse för Lyx.se.

Att skapa en doft baserad på påskliljan är en av de svåraste uppgifterna den franska parfymören Bertrand Duchaufour har haft. Den gula skönheten är inte särskilt fragrant, men han hade bestämt sig för att skapa en annorlunda doft av just den blomman.

Bertrand berättar för Lyx.ses reporter Linnéa Woolfson: -Påskliljan symboliserar vår och nytt liv och väcker starka minnen hos mig. Som barn spenderade jag tid vid Gerardmer Lake i Colmar i Franrike och jag minns de oändliga fälten täckta av påskliljor. När jag som ung åkte till London och gick på vårpromenader bland Kew Gardens gula rabatter, hand I hand med en vacker engelsk tjej, så visste jag att påskliljan alltid skulle ha stor betydelse för mig.

I sitt laboratorie i Frankrike lyckades Bertrand ta fram doften Ostara för Penhaligon’s, som plockar upp noter från påskliljans blomlök, knopp och blomma.

Penhaligon's Ostara Bertrand flowers

Parfymören Betrand Duchaufour

Förpackningen av illustratören Melissa Bailey, är målad i vattenfärg och bläck och hon har även inkluderat delar av William Wordsworts dikt från 1802 “I wondered Lonely as a Cloud, på förpackningen.

Beside the lakem beneath the trees

Fluttering and dancing in the breeze.

And then my heart with pleasure fills,

And dances with the daffodils

Penhaligon's Ostara Lyx.se

Parfymen kan köpas hos Penhaligon’s som fraktar över hela världen.