Oprah Winfrey auktion

Oprah Winfreys hem på auktion

När Oprah Winfrey säljer ut sitt bohag hittar man ett och annat svenskt. Bland annat har världsstjärnan njutit av utsikten över fler svenska slott och herresäten, däribland von Fersens Steninge Slott.

Oprah Winfrey auktion

Det är det amerikanska auktionshuset Leslie Hindman Auctioneers, vilka just sålt den svenska inredaren Lars Bolanders hem som nu fått uppdraget att sälja närmare 600 föremål ur Oprah Winfreys privata hem i Chicago. Auktionen kommer att äga rum den 25 april i Chicago, men föremålen finns redan nu att se på svenska auktionssiten Barnebys.

Steninge slott Oprah Winfrey auktionOprah Winfrey har smyckat sitt hem med gravyrer föreställande åtta svenska slott, där av Steninge Slott (ovan), Tuna och Östanå.

Oprah Winfrey auktionFlora Danica är omåttligt populär i USA. Oprah Winfrey har haft en stor uppsättning i hennes hem i Chicago. På auktionen finns ett antal utrop med delar ur den dyrbara servisen.

Oprah Winfrey är en av världens främsta mediapersonligheter genom tiderna, och rankas sedan decennier även som en av världens mäktigaste kvinnor. Hon har varit ett föredöme och en inspirationskälla för miljontals människor världen över. Mindre känt är att hon är en stor köpare av konst och antikviteter sedan lång tid.

Oprah Winfrey auktionEn av auktionens höjdpunkter är en finstämd målning av den amerikanska konstnären Hovsep Pushman med titeln “The Little Mother”. Utropet är 35 000-45 000 dollar.

Oprah Winfrey auktionDe fyra karmstolarna är katalogiserade som svenska. Utropet är 15-20 000 dollar.

Pengarna för försäljningen av föremålen på Leslie Hindmans auktion kommer att gå till The Oprah Winfrey Leadership Academy Foundation, för att stödja utbildningen för de sydafrikanska flickor som går i the Oprah Winfrey Leadership Academy for Girls i Sydafrika.

Oprah Winfrey auktionVintage när det är som bäst, det vill säga när man känner till klädesplaggets eller i det här fallet handväskans ägarled. Väskan i guldmetallic är från Gucci och ropas ut för 150-250 dollar.

Oprah Winfrey auktionEn gustaviansk fotpall som Oprah kanske vilat fötterna på efter en lång TV-sänding ropas ut för 800-1200 dollar.

Oprah Winfrey auktionDen fina målningen av Francis Coates Jones med titeln “The Edge of the Pool” ropas ut för 45-50 000 dollar.

Auktionen innehåller allt möjligt. Från engelska, franska, tyska och till och med svenska antikviteter till Oprahs solglasögon, pennor och motionscykel.

Se hela katalogen hos auktionsfirman Leslie Hindman Auktioneers.