Uppdatera köket med stil

Våren är på intåg och dom flesta vill plocka in lite nytt och fräscht i hemmet. Kökredskapen känns dammiga och inte alls uppdaterade, man har liksom plötsligt tröttnat på både kökslampan och bordet, eller tänker att nu är det dags att byta ut dom där kantstötta köksluckorna. Så, innan du sätter igång att uppdatera köket, ta en extra titt på dessa stiliga köksnyheter för att hitta inspiration!

 

Table Chic.

uppdatera köket sundqvist_stekkniv

Det miljömedvetna franska familjeföretaget Opinel är ett varumärke på frammarsch även i Sverige. Opinel producerar kvalitetsknivar med hänsyn till naturliga resurser sedan lång tid. Företaget har funnits sedan 1890 och i Frankrike är företaget ett välkänt och uppskattat varumärke – istället för att fråga efter “kniven”, säger man i Frankrike, “kan du räcka mig opinelen”. Nytt för säsongen är exklusiva stekknivar med svängt skaft av exklusiva material och knivblad i mattpolerat Sandvikstål.
Set från 1499:-/4-pack

 

Marble Lux.

uppdatera köket markslöjd_marmorlampa

Marmorliknande material på diverse produkter är stort för 2015, så även för armaturer. Belysningsföretaget Markslöjd presenterar pendellampan Rock som tillverkas i metall med detaljer i borstad mässing och med en transparent sladd. Höjd 20, diameter 40 cm.
Cirkapris 1 615 kr.

 

Kitchen Dreams.

uppdatera köket ballingslöv_design

Ballingslöv är en av de ledande kökstillverkarna i Skandinavien och visar alltid upp nya inspirerande och uppdaterade köksmiljöer. I år har dom låtit tre köksexperter, inredare Mija Kinning, arkitekt Åsa Dyberg och arkitekt SAR/MSA Fredrik Almlöf, att skapa var sitt drömkök.
Favoriten på bild kommer från Åsa Dyberg. Åsa har valt att blanda svartbetsad och grålaserad ek för att skapa effekt, harmoni och balans. I hennes kök kombineras två olika köksluckor – luckan Metro och den släta luckan Solid.
Prisex: Lucka Metro i svartbetsad/grålaserad ek, 700×600 mm, 1 300 kronor. Lucka Solid i peppargrå, 700×600 mm, 1 000 kronor.

 

Tasteful Appetiser.

uppdatera köket global_sked

Nu lanserar Global en smaksked i den karaktäristiska stål-designen. Perfekt för att servera aptitretare på, eller varför inte en liten förrätt. Skeden förhöjer smakupplevelsen och blir festlig att använda på minglet eller på den finare bjudningen. Global firar 30 år i år så håll utkik efter fina erbjudanden under 2015!
110mm 149:/st

 

Zen Attitude.

uppdatera köket linum_textilier

Linum har designat kvalitetstextilier för hemmet i över 40 år. Linum arbetar endast med naturmaterial och produkterna tål att användas om och om igen. Dessutom har både miljötänk och ekologiskt varit ledord för företaget sedan starten. I vår har Linum hämtat inspiration från den japanska enkelheten och tagit fram en vacker textil med grafisk rand. Mönstret, Tao, finns bl.a. som duk, förkläde och kökshanduk och kommer i färgställningarna blått, rött, gult, brunt och vitt.
Priser från 79:-

 

Wow Factor.

uppdatera köket lema_matbord

Italienska familjeföretaget Lema designar allt från skräddarsydda hyllsystem till sängar, soffor och bord. Företaget blandar hantverkstradition med modern teknik där funktion och form alltid går hand i hand. Det runda bordet Wow tillverkas av massivt trä. Finns att beställa hos Planoform.
Prisuppgift saknas

Jeanette Rattfeldt har en bakgrund från inredning, reklam, webb och kommunikation – både som designer, strateg, kreativ ledare och flera år som konsult. 2001 initierade Jeanette homestaging i Sverige och idag jobbar hon som inredningskonsult och konceptutvecklare. På lyx.se skriver Jeanette om allt hon brinner för, gärna där hon samtidigt kan bidra med sin expertis.