Hörlurar – hett stiltips från årets bäst klädda man

Alesso, en av de svenska superstjärnorna i elektronisk dansmusik blev nyligen utsedd till årets bäst klädda man i Sverige av modemagasinet Elle. Han bjuder på stiltips som utmanar lite mer än den vanliga, konservativa preppy-stilen.

Nomineringen från Elles jury lyder: “Tar den avslappnade dj-looken och gör den till sin egen – och sällan har ett par hörlurar varit en snyggare accessoar.” Du kan läsa mer i en intervju med Alesso på Elle-galans blogg.

Årets bäst klädda man: Alesso

Årets bäst klädda man: Alesso

Kortfattat pratar Alesso om att hålla det enkelt och monokromt, men att lägga krutet på att hitta snygga sneakers med lite extra färg eller twist. Det tycker jag känns friskt och lite mer ungdomligt än de ofta preppy-inspirerade stiltipsen män förhåller sig till. Alla behöver inte se ut som att professorer eller bankmän liksom! Alesso lyfter särskilt fram det jag har skrivit om tidigare, att det är skillnad på en svart t-shirt och en svart t-shirt. Passformen och materialet är A och O även enligt Sveriges bäst klädda man.

Gällande hörlurar så använder sig Alesso ofta av Urbanears, som ju har flera modeller att välja på. Mest aktuella är deras trådlösa hörlurar Plattan ADV Wireless som släpps i början av året. Dessa hörlurar synkas med mobiltelefonen genom bluetooth och ska ha upp till åtta timmars lyssningstid innan laddning krävs. Du kan svara på samtal eller styra volym och låtval genom att använda touch-funktionen som går att nå på sidan av lurarna.

Hörlurar Urbanears Plattan ADV

Urbanears Plattan ADV

Sverigebaserade Urbanears uttrycker sin vision om att väva ihop vår musikkonsumtion med en stilmedvetenhet på följande sätt.

“Plattan headphones are the ultimate closet staples; color
match them with your business attire and wear them on
your way to work, put em’ on during the laid back coffee
shop study sesh or add a fun twist to your workout gear.”

En annan leverantör att kika lite närmare på, om man gillar stilrena lurar, är danska AiAiAi. Undertecknad har provat både ljud och komfort från den danska DJ-favoriten och konstaterar att de definitivt levererar.

Young Guru med TMA-1 Studio från AiAiAi

Young Guru med TMA-1 Studio från AiAiAi

Ett tredje, lite lyxigare alternativ, är Bowers & Wilkins som har en annan känsla rent designmässigt och dessutom ska ha ett riktigt bra ljud (Märk att jag fokuserar mer på design i det här inlägget). Dessa ska vara riktigt bekväma också från vad jag har hört, och används även flitigt av DJ’s. Svenska house-duon Galantis bland andra har haft nytta av dessa fina lurar.

Bowers & Wilkins P7

Bowers & Wilkins P7

 Med detta hoppas jag att du får lite inspiration nästa gång du ska leta efter ett par lurar och att du inte kompromissar med designen.