Alla Hjärtans Dag NY Stockholm

Vart bjuder du din date på Alla Hjärtans Dag – NY eller Stockholm?

Nu för tiden är det mer kutym än undantag att även i Sverige och Skandinavien fira Sankt Valentin. Den 14 februari, på Alla hjärtans dag, passar vi på att underhålla kärleken med diverse presenter, uppvaktning och god mat och dryck. Att bjuda ut sin partner på drink är ett mysigt sätt att börja kvällen – här hemma eller varför inte New York?

Det handlar om att skapa en fin stämning för att uttrycka sina känslor, ha roligt tillsammans och njuta av tillvaron. Vad du än har planerat för kvällen är det alltid trevligt att starta med en drink. Passa på att välja ett ställe med hög mysfaktor, bra sortiment, rätt miljö och enastående utsikt. En vacker utsikt kan bara förhöja stämningen. Vi tipsar här om några ställen, hemma och utomlands, som bjuder på bästa vyn.

Städer från ovan

En bar som bjuder på enastående utsikt, om än mest känd för kingsize räkmackan, är Heaven 23 längst upp i Gothia Towers i Göteborg. Funkar året om, men just på Alla hjärtans dag, den 14 februari, i år kan du vara med på en exklusiv Champagneprovning med Antoine de Boysson, som är Exportchef på Champagnehuset Philipponnat. Och är du ändå upp i Gothia Towers, så kan du enkelt smita över till ett annat torn på middag efteråt, nämligen till galet schyssta restaurangen Upper House på 25:e våningen – ännu bättre mat och ännu finare utsikt.

Alla Hjärtans Dag NY Stockholm Upper House_view

Även fyrstjärniga Hotel Rivertons skybar och restaurang på 12:e våningen erbjuder en spektakulär utsikt, här över Göteborgs hamninlopp. Stannar du kvar på romantisk Alla hjärtans dag-middag efteråt är det svensk-asiatisk fusion som gäller.

Alla Hjärtans Dag NY Stockholm Riverton-View_700Foto: Krister Engström för Hotel Riverton

I Malmö kryllar det inte precis av skybarer, men längst upp i köpcentrumet Kronprinsen på 26:e våningen ligger Översten – hit går man för utsikten över staden och en drink, men äter föredrar vi att göra någon annanstans.

Tänk om man hade tänkt till när man byggde Turning Torso i västra hamnen i Malmö. Då hade vi kunna njuta av utsikten i en bar längst upp i Nordens högsta skyskrapa och norra Europas högsta bostadshus. Vi får invänta invigningen av Malmö Live istället där det planeras en skybar på 25:e våningen med milsvid utsikt… Något för Alla hjärtans dag 2016 istället.

Alla Hjärtans Dag NY Stockholm Hotel skybarHotel Tivoli Köpenhamn har skybar och sushi med utsikt.

Befinner du dig i Öresundsregionen får vi nog rekommendera att du tar med dig din Valentine över sundet istället och skålar romantiskt i skybaren på Tivoli Hotel i Köpenhamn. I skybaren på Marriotthotellet Bella Sky Copenhagen finns det ett specialpaket för firare av St Valentin. Baren ligger på 23:e våningen med utsikt över Köpenhamns centrum och naturreservatet Amager Fælled.

I vår huvudstad Stockholm finner vi på Söders höjder ”Himlen” på 104 meter över marken – en skybar i gamla Skatteskrapan.

Alla Hjärtans Dag NY Stockholm Himlen därtill

Stockholms förälskade par kan nog finna en passande och god cocktail från Himlens drinklista. Båda restaurangerna serverar en satt trerättersmany, istället för à la carte, på Alla hjärtans dag.

Alla Hjärtans Dag NY Stockholm Himlen därtill_skybar

Fotografiska Museets restaurang och bar må inte ligga lika högt upp men har en fantastisk utsikt över Stockholms vatten och inlopp. Eftersom de bjuder på livemusik varje lördag, och årets Alla hjärtans dag ligger på just en lördag, så är det ju en alldeles förträfflig kombo.

Alla Hjärtans Dag NY Stockholm Utsikt_Fotografiska

All in & over the top

Sist, men absolut inte minst – Den ultimata kärleksgåvan. Slår du på stort och bjuder iväg din älskade på en weekend, är New York alltid ett säkert kort. Kanske ska ni fira något speciellt eller till och med passa på att förlova er. Ett klassiskt ställe, som dessutom åter öppnat för gäster i höstas efter en omfattande renovering, är The Rainbow Room längst upp i Rockefeller Center. Här har många stjärnor varit på date, så varför inte du.

Alla Hjärtans Dag Rainbow Room_WestView_Photo Cred Bart Barlow_700Photo: Bart Barlow, courtesy of The Rainbow Room, New York.

The Rainbow Room erbjuder inför Alla hjärtans dag ett par speciella paket, som om utsikten från 65:e våningen över Manhattans skyline inte vore tillräcklig. Kanske champagne för två och en avsmakningsmeny i loungen The Gallery lockar medan Nightingale Jazz band spelar några av världens finaste kärleksballader någonsin. Nöjer du dig inte med en drink med utsikt, finns valet av en 5-rättersmiddag med godsaker såsom Shigoku ostron, gåslever med svart tryffel samt pocherad sjötunga.

Rainbow Room_Alla Hjärtans Dag_Dear Abby & Old fashionedValentines Day Cocktails på klassiska The Rainbow Room.

Glad Alla Hjärtans Dag! Happy Valentines Day!