julstämning

Årets finaste advent- och julstämning – inredningsexperten tipsar

Advent och julmånaden närmar sig och det börjar bli hög tid att komma in i en första julstämning. För att inte bli allt för övermättad av pigga tomtar och färggranna granar tipsar inredaren Jeanette Rattfeldt hur du istället kan mjukstarta pyntningen med rofyllda och stämningsfulla detaljer.

Inredarens favoriter julen 2014

Förutom att se till så att Michael Bublés julskiva spelar i högtalarna och lussebullarna står färdiggräddade i köket så är det ytterligare några små detaljer som behövs för att få till en optimal julstämning. Enklast görs det med ett par inslag av julpynt.
Inredningsexperten Jeanette Rattfeldt har listat några av sina favoriter inför julen 2014. Stilen är skandinaviskt ombonad med detaljer i svart och vitt och inslag av grått, trä och mässing.

jul-2014-1
Ellos fina renfäll är ett dekorativt inslag samtidigt som mysfaktorn höjs rejält. Dom populära ljushusen Urbania i keramik från Kähler har kommit i ytterligare modeller. Drömmen är att placera ett helt gäng av lanternorna uppe på spismanteln.

jul-2014-3
Söta mobiler i mässing att dekorera grankvistarna med. Dessa julmobiler kommer från Rosendahls serie Karen Blixen. Årets finaste adventsljusstake heter December och kommer från Konsthanverk. Vill. Ha. Nu.

jul-2014-4
I år struntar vi i julgransfot och placerar istället julgranen i en korg. Broste Copenhagens julgranskorg i svart hör till favoriterna. Levande ljus behövs i mängder under den mörkare årstiden, gärna i kombination med guld. House Doctors ljuskoppar är perfekta.

jul-2014-5
Trägranarna från Granit finns i 3 olika storlekar och är ett fint inslag bland julpyntet. För att komma i en optimal mysform behövs en ullpläd från Norrgavel att burra in sig i. Extra plus att pläden dessutom är fairtrade-märkt.

Jeanette Rattfeldt har en bakgrund från inredning, reklam, webb och kommunikation – både som designer, strateg, kreativ ledare och flera år som konsult. 2001 initierade Jeanette homestaging i Sverige och idag jobbar hon som inredningskonsult och konceptutvecklare. På lyx.se skriver Jeanette om allt hon brinner för, gärna där hon samtidigt kan bidra med sin expertis.