Parfymhuset Byredo lanserar handcrèmer och ny doft

I dagarna har de små minituberna med handcrème landat i Byredos butiker och webbshop. Lyx.se kände och klämde, samt passade även på att dofta på nylanserade doften Mojave Ghost.

Har just provat crèmen själv i doften Bal d’Afrique. Crèmen är lättabsorberad och känns skön. Den är dryg och är dessutom i en perfekt storlek så att man kan stoppa ner den i handväskan utan att ta för mycket plats. Den åker med på aktuell weekendtrip i handbagaget.

Byredo kräm

 

Handcrèmerna kommer i tre dofter: Blanche,  Bal d’Afrique och La Tulipe.

Byredo_Handcreme

Själv längtar jag tills de kommer med doften Pulp som jag personligen tycker mycket om. Förhoppningsvis kommer crèmen till alla Byredos dofter så att du själv kan matcha med din personliga favorit.

Ben Gorham_Byredo     Mr Byredo himself – Ben Gorham, grundare och kreativ chef.

Dessutom har Byredo kommit med nya parfymdoften Mojave Ghost. Namnet kommer från ökenblomman Mohavae Confertiflora som växer i Mojaveöknen trots extrem torka och blommar år efter år trots att den inte kan pollinera sig. Noterna består bland annat av cederträ, sandelträ, magnolia och viol.

byredo-mojave-ghost

Trots att öken låter tråkigt, så doftar det i detta fall riktigt exotiskt och liknar ingen annan doft jag känt tidigare. Jag tycker dessutom att doften är ”mjuk” om man kan beskriva det så. Den där mirakelblomman blir man lite nyfiken på att få sniffa på för att kunna jämföra med Byredos tolkning.

byredo