Image Alt
 • Antikviteter  • Vad är den värd? – auktionssiten Barnebys lanserar kostnadsfri söktjänst
barnebys-söktjänst

Vad är den värd? – auktionssiten Barnebys lanserar kostnadsfri söktjänst

Förra veckan lanserade auktionssiten Barnebys världens största kostnadsfria söktjänst för auktionsresultat. I det nya prisarkivet kan man enkelt söka efter slutpriser på auktioner världen över, flera år tillbaka i tiden.

Den nya söktjänsten gör det enklare för gemene man att själv värdera objekt, både saker man har hemma och saker man funderar på att köpa, baserat på vad ett föremål tidigare har sålts för. Exempelvis kan du värdera den där klockan du ärvde, fyndet på vinden eller ta reda på vad en vintage Birkin bag brukar gå för på auktion.

Det här är ytterligare ett steg i Barnebys ambition att demokratisera auktionsvärlden. Genom att göra det enklare att söka bland tidigare auktionsresultat kan man känna sig tryggare som budgivare. Något som gynnar alla – Pontus Silfverstolpe

Det finns sedan tidigare olika tjänster som listar slutpriser från auktioner, men de är ofta dyra att använda och är dessutom i först hand fokuserade på konst.

Pontus Silverstolpe_barnebysPontus Silfverstolpe – grundare av Barnebys.

Redan vid lansering av Barnebys prisarkiv kan du som användare söka bland mer än 6 miljoner auktionspriser på allt från konst och möbler till olika samlarobjekt såsom frimärken och årgångsviner. Varje vecka tillkommer tusentals nya slutpriser.

Det är plötsligt lätt att göra en primär värdering av det man ärvt av farmor eller som man har köpt på loppis för en billig peng.

Barnebys rekommenderar dock alltid att man skaffar sig en ”second opinion” av en expert, varför företaget sedan en tid även erbjuder en kostnadsfri värderingstjänst. Det enda man behöver göra är att skriva en rad om föremålet samt skicka en bild. Din förfrågan skickas då vidare till flera av de experter som finns hos auktionshusen som är anslutna till Barnebys. Inom några dagar får man ett svar kring vad det aktuella föremålet är värt.

Barnebys lanserades år 2011 och är en söksajt för auktioner med mer än 450 anslutna auktionshus, varav ett 40-tal i Sverige, och 100 000 nya unika föremål till försäljning varje vecka.

 

Barnebys nya söktjänst

I sökverktyget anger du ditt sökord och kategori och får därefter svar på tidigare sålda objekt och dess priser.

POST A COMMENT