Carin Wester firar 10 år med jubileumskollektion

Kläddesignern Carin Wester firar 10 år och har valt ut sina och kundernas favoriter genom åren, för att i en jubileumskollektion återproducera dem i begränsad upplaga.

Under november kommer plaggen att säljas exklusivt för NK i Stockholm (med början den 5/11) och Göteborg (6/11) och därefter går de att få tag på i andra, utvalda, butiker och online. Kollektionen är en hyllning till Carin Westers mest uppmärksammade och framgångsrika kreationer och kommer att bestå av 19 olika plagg, bland annat en limiterad utgåva av den klassiska jackan Reva Bomber.

Vi ville inte bara återproducera tidigare kollektioner utan också ge produkterna ett nytt uttryck som passar 2014. Vi har därför uppdaterat både mönster, material och färgställningar samt skapat nya detaljer för att visa styrkan i varumärket och dess tidlösa design – Carin Wester, designer och grundare.

Som svar på frågan om hur det kändes att ta upp gamla designs igen och vad hon ville tillföra dem inför jubileet, svarar Carin Wester att det var fantastiskt roligt att gå igenom deras stora arkiv och titta på alla gamla modevisningar, där det fanns många plagg som hon ville återskapa. Det var viktigt att plaggen fortfarande skulle ha ett nyhetsvärde och passa in för vintern 2014, och därför har man nu tillfört nya produkter till printen och bytt material på plaggen. Ett av märkets mest efterfrågade mönster är fågeltrycket från 2011, som gjordes på klänning och kjol. Klänningen har nu återskapats i svart crepe för att framhäva den vackra ryggen.

Eftersom både klänningen (Ottil) och printet varit en personlig favorit för mig ville jag göra om det lite och skapade därför en ny färgställning som jag sedan gjorde på en topp och en vid byxa istället. Detta bär jag som en lyxig pyjamas på vinterns alla fester – Carin Wester, designer och grundare.

Carin Wester berättar för Lyx.se att kvinnan som bär  jubileumskollektion representerar en typisk Carin Wester-kund, som älskar sina gamla garderobsfavoriter och handlar något av oss från varje säsong. Hon har ett stort modeintresse och gillar den maskulina tvisten i plaggen.

Carin-Wester-10-år

Pop-up ytan på NK kommer att smyckas med blommor, för att skapa en mer personlig och naturlig känsla. Som en hyllning till kollektionen kommer Carin Wester och hennes team även att hålla en workshop på NK under öppningsdagen, där de skapar inspirerande blombuketter till kunderna.

Jag har alltid sagt att om jag inte jobbade med mode skulle jag äga en liten blomsterbutik, blommor gör mig lugn och lycklig. Denna passion startade när jag fick arbeta extra med min mormor i blomsteraffär under julen då jag var ung, berättar Carin Wester.

 

Carin Wester har mottagit priser såsom Årets Nykomling 2004 av tidningen Elle, Årets Designer 2005 av Elle och var en av finalisterna i Ernst & Young’s Female Starlet of the Year 2008. I augusti 2009 vann hon Guldknappen som delas ut av Damernas Värld. När vi frågar henne om framtiden säger Carin att hon nu vill fortsätta den resa hon känner precis har börjat!

Om 10 år står jag förhoppningsvis och visar plagg från ytterligare tio fantastiska år. Jag ser fram emot dom kommande åren då vi har massor med spännande projekt på gång!

Carin-Wester-Reva-Bomber

Reva Bomber

 

Carin Wester topp Odele

Topp Odele med det klassiska fågelmönstret.

Carin-Wester-Nefertiti-byxa

Byxa Nefertiti med fågelmönster.