En medveten hälsohöst – Circle of life

I inläggen “Circle of Life” skriver Jeanette regelbundet om nyheter och ger sina bästa tips inom ekologisk näringsrik kost, organisk naturlig skönhet, balanserad träning, hållbar hälsa och medveten livsstil. 

Så kom hösten. Äntligen! I den friska höga luften bland sprakande färgprakt, iklädd stickade koftor och varma halsdukar välkomnar vi den mörkare årstiden genom långpromenader bland signande löv, för att sedan njuta av en kopp varm choklad framför brasan.
Det blir vad man gör det till. Se möjligheterna, gör det bästa av varje dag och njut av livets alla sidor!

 


Träning


bkrvattenflaska
Promenera
Passa på att ta extra långa promenader nu på hösten när luften är hög och naturen visar upp sig från sin bästa sida, i hisnande färgprakt av gult, grönt och rött. En rask promenad i naturen är den bästa medicinen för att varva ner, bättra på flåset och komma i form. Och det bästa av allt, det är gratis och tillgängligt när som helst.

 


Hälsa


Honung
Visste du att dom flesta frukter och grönsaker vi äter är beroende av pollinering? Och pollinerade växter är mycket viktiga att äta för att få i sig bra vitaminer. Bin bidrar till pollinering av växter och ger oss även hälsosam honung.

Honung har mycket läkande egenskaper eftersom det innehåller viktiga antioxidanter och enzym. Dessutom innehåller honung en helt unik bakterieflora. Ät en sked honung varje dag, det är perfekt botemedel såhär i förkylningstider!

Vill man inte bara äta honung utan även bidra till biologisk mångfald och en grönare stad, kan man låta sitt företag bli fadder av bikupor genom att hyra in Bee Urban. Utplacering av kuporna sker på företagets egna områden eller fastigheter. Bee Urban sköter om drift och underhåll av kuporna och honungen som genereras tillfaller företaget.

 


Kost


Bovetegröt med topping och mandelmjölk
När vädret blir svalare och vindarna kallare är det extra gott med något värmande på morgonen. Gröt går snabbt och är väldigt enkelt att laga till – du får en bra start på dagen och håller dig samtidigt mätt länge.

Blanda bovetegryn med vatten och en nypa salt. Låt koka på svag värme. Servera med mandelmjölk och din favorittopping. På bilden ser du mosade dadlar och gojibär.

 


Skönhet


Nattljusolja för rynkorna
Weleda har lanserat en ny härlig hudvårdsserie värd att prova. Evening Primrose för torr och mogen hud baseras på på ekologisk nattljusolja. Produkterna förebygger rynkor, återställer fuktbalansen och ökar lystern i huden – doftar ljuvligt och är perfekt inför den kommande vintern.

 


Livsstil


ekologiskt–kökEkologiskt kök
Finska köksföretaget Puustelli har resonerat kring frågor som hur dom kan återanvända köksdelar, reducera vikt och minimera transportutsläpp för att minimera miljöbelastningen. Resultatet heter Puustelli Miinus, ett ekologiskt kök in i varje detalj.

Jeanette Rattfeldt har en bakgrund från inredning, reklam, webb och kommunikation – både som designer, strateg, kreativ ledare och flera år som konsult. 2001 initierade Jeanette homestaging i Sverige och idag jobbar hon som inredningskonsult och konceptutvecklare. På lyx.se skriver Jeanette om allt hon brinner för, gärna där hon samtidigt kan bidra med sin expertis.