Victoria's Secret Stockholm

Victoria’s Secret öppnar på Hamngatan i Stockholm

Victoria’s Secret  grundades 1977 av amerikanen Roy Raymond – anledningen sägs ha varit att han fann det svårt att hitta snygga underkläder till sin fru. Varför butiken fick namnet Victoria’s Secret är dock fortfarande okänt. Vem var Victoria och vad hade hon för hemlighet? Men i veckan som gick avslöjade Fastighetsvärlden i alla fall att den amerikanska underklädeskedjan slår upp dörrarna för en ny butik i Stockholm.

Butiken, som kommer ligga på Hamngatan 31 (mittemot NK), öppnar enligt uppgift i slutet av september/början på oktober. Victoria’s Secret har redan två butiker i mindre format i Sverige, den ena på Landvetters flygplats och den andra på Arlanda terminal 5. Hamngatans butik kommer bli ett mellanformat, en Beauty & Accessories store, där det ska säljas underkläder, skönhetsprodukter och accessoarer.

Mindre butiker finns sedan tidigare även på ett flertal flygplatser runtom i Europa, däribland Köpenhamn och Amsterdam. Större butiker finns i London och Manchester, bara för att nämna två.

Underklädesjätten håller varje år en berömd modevisning för underkläder, Victoria’s Secret Fashion Show då supermodeller visar upp fantasifulla, specialdesignade underkläder. Från och med i höst kan alltså de av oss som bor i Stockholm få ta del av några av alla de speciella kreationer företaget erbjuder.

Foto: Victoria’s Secret