Stockholms trevligaste uteserveringar

Summer in the City – Stockholms trevligaste uteserveringar

Utemöblerna ställs ut, dörrarna ställs på vid gavel, folk blommar upp och genast ökar folklivet på Stockholms trottoarer, barer, terrasser, uteserveringar och trädgårdar. Lyx.se erfar att detta är svenskarna bästa tid på året. Här kommer tips om Stockholms trevligaste uteserveringar och skönaste After Workställen för vårens och sommarens ultimata umgänge.

Stockholms trevligaste uteserveringar Supper_Gården

Cocktails and dreams. Snart, närmare bestämt den 21:a maj, öppnar Supper No 4 som en del av Stockholm citys största uteservering på Gården på Norra Bantorget och huserar där till i mitten på augusti då de flyttar tillbaka upp till Tegnèrgatan. Här är tanken att man ska kunna njuta av den sydamerikanska känslan, musiken, maten och drinkarna som vanligt hos Supper.

Mosebacke

Mosebackes uteservering bjuder både på utsikt och härligt folkmingel. En favorit hos många som bedyrar att detta är stans bästa AW-terrass.

Stockholms trevligaste uteserveringar Nosh & Chow_Terrass

Bland Bernsgruppens alla baralternativ väljer du kanske stora terrassen på Berns övervåning med utsikt över Berzelii Park eller deras lillasyster Nosh & Chow med mysiga innegården à la townhouse.

Stockholms trevligaste uteserveringar Utsidan_La-Terrasse_Grand-Hotel_Stockholm

Tvärs över vattnet har vi Grands uteservering Terrassen som för tankarna till franska Rivieran. Fin utsikt över slottet, stadens gamla broar, kajen och Waxholmsbåtarna. Öppnar nu 15 maj.

Stockholms trevligaste uteserveringar Mathias Dahlgrens uteservering

Några steg bort kan du slinka in och ta ett glas även hos Mathias Dahlgren – hans uteplatser öppnar nu utanför Matbaren.

– I år satsar vi på en avslappnad uteservering för dem som vill komma förbi en stund på eftermiddagen eller ta ett glas efter jobbet. Vi kommer att servera dryck och snacks – och vem vet, någon dag i sommar kanske vi drar fram grillen lite spontant och erbjuder hemmagjord korv, säger Mathias Dahlgren.

Bredvid har vi Lydmar Hotel med sin terrass som ligger lite undangömd en trappa upp. Skönt klientel, trevliga cocktails och livespelningar.

Stockholms trevligaste uteserveringar Lydmar Terrass_fontänSnart fylld med både människor och växter. Spana in nyheter om spelande band på Lydmar Events

Stockholms trevligaste uteserveringar Strandbyggan

Mitt emot vattenhålet Strandbryggan vid Djursgårdsbron, hittar vi nu en nygammal uteservering. Café och trädäck har ju funnits här länge och man har sett en och annan försöka sig på kajakpaddling vid stranden, men utrymmet har renoverats och byggts om betydligt. En helt annan känsla förmedlar nu Sjöcaféet med tillhörande turistinformation, Visit Djurgården. Här skiner solen en stund till på kvällen.

Stockholms trevligaste uteserveringar Oaxen Slip

Lite lyxigare är Oaxen Krog & Slip vid Beckholmsbron på Djurgården där man kanske inte tar bara en drink utan även stannar kvar på lunch, middag eller helgbrunch. Slipen är en lite enklare bistro med ett sextiotal platser och lika många på uteserveringen. Trevlig utsikt över saltsjön och Beckholmen samt båtarna som ligger förtöjda bredvid.

Stockholms trevligaste uteserveringar Sjöfartshotellets takterrass_Stockholm

Sjöfartshotellets takterrass – för utsikten mot Slussen, Gamla stan, Skeppsholmen, Gröna Lund och saltsjön. Öppnar i slutet på maj.

Stockholms trevligaste uteserveringar Kärleksbaren3_Bockholmen

Lite utanför stan, och kul dessutom om du har tillgång till båt, ligger Bockholmens utebar med brygga, stort trädäck, sköna loungemöbler och skärgårdskänsla. Kärleksbaren kan bjuda på både det ena och det andra när vårkänslorna börjar svalla. Uteserveringen öppnar i maj och Kärleksbaren i mitten på juni.

Kring Stureplan finner du både det ena och det andra som knappt behöver nämnas vid det här laget– Anglais takterrass, Escaliers trädgård, Sturehofs utehäng, Grodans gatuservering och Utecompaniet som inte kan komma närmare Svampen. Summa summarum – vi svenskar har blivit bättre och bättre på att göra som nere på kontinenten…

Vi ses i baren på någon av Stockholms trevligaste uteserveringar!