Alla hjärtans dag 2014

Alla hjärtans dag 2014: 10 tips på presenter till henne

Även om Alla Hjärtans Dag känns som ett amerikanskt påhitt från början är det idag många svenskar som tar tillfället i akt att fira kärleken. Både presenter och en romantisk måltid är inte helt ovanligt en dag som denna. Blommor vinner nog listan över mest köpta present på hjärtats dag. Who is your Valentine?

Har du idétorka eller känner att du, från en kvinna, vill ha lite inspirationstips så följer här ett gäng förslag som kan rädda dig i din jakt på den perfekta kärlekspresenten inför Alla hjärtans dag 2014.

En ny doft till din valentine. Doftsinnet är ett av vår mest underbara och starka sinnen som kan väcka alla möjliga härliga minnen. Att få en parfym av sin partner är en fin och klassisk gest som uppskattas av de flesta. Vi svenskar har visat oss gilla allehanda dofter som påminner om nytvättat eller nystruken bomullsskjorta. Byredos Blanche är en favorit och Maison Martin Margiela har nu sin Lazy Sunday Morning. Cleans dofter har funnits i många år men är nog fortfarande mångas trogna doftkompanjon – känns Warm Cotton eller Fresh Laundry igen?

Alla hjärtans dag 2014 Maison Martin Margiela_replica_lazy sunday morning_Byredo Blanche

Mysigt är ett spa-paket för hemmabruk. L:a Bruket i Varberg med flytande tvål, handcreme, kroppslotion och tångbad. Ekologiska produkter som gillas av både hud, själ och jord. Kanske uppleva en gemensam spastund i hemmet?

Alla hjärtans dag 2014 Lílla Bruket_Tångbad_tvål

För en god sak – ge bort en present som även bidrar till din favoritvälgörenhetsoganisation. Exempelvis Rädda Barnen som har speciellt utvalda saker inför Alla Hjärtans Dag. Doftljuset ”Dusty Day” från vintagebutiken Dusty Deco i doften granatäpple och lindblomma. Eller ett silverhjärta runt halsen eller handleden i form av smyckesdesignern Astrid Björks ”En hjärtesak“. Varje hjärta är unikt eftersom de görs för hand.

Alla hjärtans dag 2014 Rädda Barnen_Dusty Deco_Astrid Björck

Modets hjärtslag. Italienska lyxmärket Gucci har inför årets Valentine lanserat en rad produkter med hjärtan tryckta på. I ”Heartbeat” kollektionen igår liten väska, ballerinaskor, nyckelring, plånbåk, scarf och olika smycken. Modeglamour.

Alla hjärtans dag 2014 Gucci Heartbeat_Bamboo Shopper

Lyxiga accessoarer. Hos favoritshoppen Net-a-Porter finns allt möjligt exklusivt att välja mellan. Från Stella McCartney visas ett halsband med ett hjärtformat hänge i guld. Från Anya Hindmarch en liten väska med dragkedja med metalltexten ”I Love You”. Allt i kärlekens tecken.

Alla hjärtans dag 2014 Anya Hindmarch pouch_Stella McCartney_Net a porter

Smått romantiska tofflorna hittar du hos Patricia Green. Eleganta eller mysiga – välj de som passar henne bäst. Vågar du inte köpa underkläder till henne riktigt än, kan ett par söta tofflor vara ett alternativ åt det hållet.

Alla hjärtans dag 2014 Slippers_Patricia Green

Gnistrande. Slå på stort och gör henne lyckligast i världen. En liten ädelsten kan aldrig vara fel. Det brukar ju vara de små paketen som är de bästa. Armband, halsband eller örhängen. Som Marilyn sjöng – Diamonds are a girls best friend…

Alla hjärtans dag 2014 diamant_valentines

Att lägga ringen i när du tvättar händerna. Tennasken i form av ett hjärta ritades av Estrid Ericson cirka 1930. Ursprungligen hade asken texten ”Love the giver” graverat på locket och denna har nu återupptagits i produktionen igen. Estrid tyckte mycket om tanken på att ge bort sitt hjärta till någon man uppskattar. Hos Svenskt Tenn.

Alla hjärtans dag 2014 Tennask_Svenskt Tenn

Samla bling-blinget. Smyckeskrin från Palmgrens känns gediget och är elegant att ställa fram på sminkbordet. Fin kvalitet med skinn och mocka i olika färger. Detta i svart skinn och rosa mocka. Annars äskar vi deras produkter i orangefärgat läder.

Alla hjärtans dag 2014 Smyckeskrin_Palmgrens

Rama in relationen. Beroende på hur långt er relation har kommit skulle du kunna ge bort en inramad bild på er tillsammans. För tidigt i en relation kan dock detta uppfattas som lite stalker-varning. Har man däremot kommit längre är det nog mest troligt att det uppfattas som romantiskt. Fotografi på er två eller varför inte till bästa kompisen. Zara Home har här en ram i rosa. Samma inredningsföretag har dessutom fina värmeljushållare i olika färger att skapa stämning med. Titta under deras flik Valentine’s Day där du kan välja vilken typ av personlighet du är eller ska välja till.

Alla hjärtans dag 2014 Ram_Tealight_Zara Home

Dessutom ett annat gott tips – en ask med himmelska kolor från Börslycke Gård. Du vet hur det brukar se ut – blommor och choklad. Byt ut den dammiga chokladen mot ljuvliga kolor. I tidigare artikel här på Lyx.se kan du läsa om Agnes hemmagjorda godsaker.

Skräddarsydd. Sist men inte minst, tänk på vad som passar just den person som du ska överraska. En personlig och genomtänkt present är alltid bäst.