Jamie's Italian

Jamie’s Italian öppnar vid Stureplan

Jamie’s Italian öppnar hösten 2014 på Scandic Anglais i Stockholm. Restaurangen finns sedan tidigare på flera platser runt om i världen, bland annat i Ryssland, Australien och Singapore. Stockholm får den första restaurangen i Norden.

Konceptet bygger på god och enkel italiensk mat, där det sätts stort värde på naturliga och färska råvaror. Djurhållning, lokalproducerat och ekologiskt ges stor betydelse.

Lyx.se når Ulrika Garbrant, Vice President Food & Beverage på Scandic Hotels, i London.

– Jag har precis suttit med Italian-teamet och gått igenom planeringen. Allt arbete kring detaljer, system och struktur är i full gång, berättar hon.

Jamie Oliver själv är mycket involverad i restaurangernas menyer och design, även om han den här gången inte kunde vara med när teamet träffades eftersom han var ute på en av sina många resor.

– Jag har samarbetat med Scandic i nästan fem år nu och jag är fantastiskt glad över att det är tillsammans med dem som vi nu lanserar Jamie’s Italian i Norden. Det är otroligt kul att jobba med sådana kreativa, innovativa och proffsiga människor, och därför ser jag verkligen fram emot att sätta igång med vår första restaurang i Stockholm, sa Jamie Oliver med anledning av lanseringen.

Jamie's Italian

Enligt Garbrant är Oliver en härlig person med en fantastisk utstrålning.

– Han präglar verkligen kulturen inom Jamie’s Italian. Och jag vet att han prioriterar att besöka restaurangen och att få träffa personalen så småningom. Scandic samarbetar med Jamie sedan tidigare och han var här och besökte oss senast i april, berättar hon.

Oliver har samarbetat med Scandic Hotels sedan 2009 och tillsammans med deras food & beverage team tagit fram specialkomponerade rätter. Nu tar man samarbetet ett steg till.

Det första Jamie’s Italian öppnade i England 2008. Ambitionen är att expandera, både i Sverige och i hela Norden, men just nu fokuserar man på den första restaurangen i Stockholm.

Ett flertal av restaurangerna, som den vid Covent Garden i London (bilderna nedan), är skapad av Martin Brudnizki Design Studio. Vem som får uppdraget att formge miljön på Anglais återstår att se.

– Man vill ta till vara sådant som är unikt för landet, staden och den specifika fastigheten. Restaurangerna ser olika ut men det finns alltid en röd tråd som ger igenkänning, berättar Ulrika Garbrant.

Lyx.se ser fram emot att se den färdiga Jamie’s Italian i Stockholm i höst!

Jamie's Italian-covent-garden

Jamie's Italian-covent-garden