WBPstars

WBPstars – över 1 000 filmer från världens främsta restauranger

Har du alltid undrat hur det ser ut på El Celler de Can Roca? I köksluckan på svenska Restaurang Frantzén? Se Massimo Bottura på Osteria Francescana presentera dagens meny? Den dynamiska duon Juan Mari Arzak och hans dotter Elena i full aktion? Numera är det möjligt på wbpstars.com.

Wbpstars.com har publicerat över 1 000 filmer från världens absolut främsta kök på sin officiella YouTube-kanal. En stor del av de publicerade restaurangerna har aldrig tidigare tillåtit någon filmning, men här visas för första gången precis hur det ser ut i verkligheten. Genom några knapptryck ges nu världens alla matintresserade direkt-access rakt in i köken hos de absolut bästa och mest talangfulla kockarna.

OM WBPSTARS
wbpstars.com är en gourmet-guide om de allra bästa restaurangerna från hela världen och inte bara de delar av världen som har störst ekonomiskt inflytande. wbpstars.com är till för alla som tycker att mat är mer än något man bara äter, det är en livsstil. Sökningar efter världens bästa restauranger pågår alltid och nya publiceras löpande för alla matälskare, resenärer och restaurangbranschen. Top 60-listan uppdateras regelbundet och listar de absolut bästa restaurangerna just nu. Över 1 000 filmer finns hittills publicerade på www.youtube.com/wbpstarscom som totalt har fler än 3 600 000 views.

– Det är fantastiskt roligt att helt kostnadsfritt kunna visa hur det verkligen ser ut bakom kulisserna bland världens absolut bästa restauranger, säger Andreas Wadensten, medgrundare av wbpstars.com.

FILMERNA
Filmerna är en historisk dokumentation utan någon redigering, precis som det ser ut i verkligheten utan något fusk. Ett stort antal av de deltagande mästerkockarna har sedan länge uppnått pensionsålder, men deras unika skicklighet och talang gör att de är ständigt efterfrågade. Inom några år kommer inte dessa gamla mästare längre att vara aktiva, men deras arbete finns nu för all evighet dokumenterat på wbpstars.com. Många av köksmästarna är levande legender och har inspirerat många tusentals kockar och matintresserade världen över och nu finns de också för alla att se på wbpstars.com:s YouTube-kanal. St. John making a huge roast bone marrow dish

WBPstars 7CHOME KYOBOSHI – TEMPURA MASTER

TOPPRESTAURANGERNA
Topprestaurangerna som filmats är från världens alla hörn och inte bara från de mer självklara gourmetnationerna. Till exempel, så är wbpstars.com exklusiva i världen med att publicera filmer från de bästa restaurangerna på Påskön och Galapagosöarna. Ett annat exempel är alla de japanska topprestauranger som publicerats och som aldrig tidigare tillåtit någon offentlig dokumentation i den omfattning som alla nu kan ta del av helt kostnadsfritt. De bästa restaurangerna från cirka 50 länder har redan publicerats, men många fler är på väg. Ett stort antal länder vars topprestauranger aldrig tidigare uppmärksammats på film och i synnerhet inte i samma forum som tillsammans med de bästa restaurangerna från Europa, Asien och Nordamerika. Även ett antal svenska restauranger är filmade från Skåne Tranås i söder till Järpen i norr. Mathias Dahlgren – All Episodes

WBPstars AZABU YUKIMURA – KYOTO STYLE

VINKÄLLARNA
Över 100 filmer har publicerats från världens främsta vinkällare och presenteras av världens bästa sommeliers. De flesta av de visade vinkällarna har aldrig tidigare filmats. De ekonomiska och historiska värdena i dem är oftast mycket höga som, till exempel de publicerade vinkällarna från Hôtel de Paris i Monte-Carlo och Grand Lisboa Hotel i Macau.

WBPstars

Website www.wbpstars.com Facebook: http://www.facebook.com/wbpstars Twitter:http://twitter.com/wbpstarscom.

Vår egen Riddare. Björnstierne är sommelier och älskar, skriver och utbildar om vin men kallar sig inte vinrecensent. Hjärtat slår ett helt fyrverkeri extra för den ädla drycken Champagne.