Packa snyggt – weekendresornas tid är inne

En weekendbag är en praktisk del av garderoben, även om den inte är ett basplagg. Förutom kläder och skor för vardagsbruk behöver en komplett garderob även plagg och accessoarer för alla livets situationer. Fest, arbete, träning och inte minst resor.

Weekendresornas tid är nu. Och detta innebär också att weekendväskornas tid är här. För mig är i alla fall höst och vår en tid då man passar på att åka på kortare resor över en helg eller långhelg. Man har oftast inte möjlighet av olika orsaker, såsom jobb, skola och liknande, att åka på några längre resor mitt i “terminen” som vi skolbarnsföräldrar kallar det. Lyxen blir då att kunna åka på kortare resor för att byta miljö, samla energi samt låta oss inspireras och vårda sitt förhållande med respektive eller vän. Det kan vara allt från en trip till en mysig plats någonstans i Sverige ett par dagar över lördag-söndag eller en långhelg i Barcelona.

När jag ska packa för en weekendtrip känns det roligt att få packa i en för långhelg speciellt anpassad väska. Skönt att slippa stora tunga resväskan och packa i en betydligt mer behändig och snygg variant som passar situationen. Alternativt tar du med stora resväskan för alla shopping du ska ha med dig hem, och låter weekendväskan agera reskompis med necessär, favoritboken, surfplatta, extra tröja eller annat som är skönt att ha lättillgängligt i bil. tåg, buss eller flyg.

Här kommer ett axplock av vad som finns att välja mellan för din nästa resa, både för man och kvinna. Bara att välja stil, budget, färg och funktion.

Aspinal of London_Black Pebble Calf & Smooth Black_ca 7000 kr

Aspinal of London Revival Travel bag i mjukaste svarta italienska kalvskinn med detaljer i ryttarstil. Både chic och praktisk. Dessutom kan du göra den personlig med upp till 4 bokstäver.

Bally Terret-SM Weekend Bag Chocolate_7960 kr

Bally Terret-SM Weekend Bag Chocolate. Weekendbag från Bally i chokladbrunt läder som kan bäras både i handtag eller med axelrem.

Barbour Wax Holdall Olive_2290 kr

Barbour Wax Holdall tillverkad i vaxat grönt tyg som är typsikt för märket.

Bottega Veneta_EBANO INTRECCIATO VN MEDIUM DUFFEL_ca 24 000 kr

Bottega Veneta Ebano Intrecciato Medium duffel. Klassiskt snygg med det flätade lädret, men tyvärr dyrast av alla.

Hackett Bowler Carry Weekendbag Black_7990 kr

Hackett Bowler Carry Weekendbag. Hackett gör mycket fina saker för män, så även denna väska i svart läder.

Louis Vuitton keepall bandouliere 60_ca 10 000 kr

Louis Vuitton keepall bandouliere. En riktig klassiker både för män och kvinnor. Blir fint sliten med tiden då läderremmarna får en djupare brun färg. Tillverkad i deras klassiska canvas med LV-logotyp. Rekommenderar att köpa den varianten som har axelrem med.

Oscar Jacobson Weekendbag Kyvik Navy_2340 kr

Oscar Jacobson Weekendbag Kyvik öppnas som en doktorsväska. Denna i marinblå kanvas och läder.

Samsonite_Blite-dlx-duffle-with-wheels_1800 kr

Samsonite B-lite DLX duffel i svart nylon. Är du ute efter något som även går att dra på hjul så är denna ett bra val.

Tommy Hilfiger Savannah Duffle_1050 kr

Tommy Hilfiger Savannah Duffle i bommulstyg. Kanske i minsta laget, men ändamålet får styra.

Tänk på att en snygg väska av bra kvalitet är en investering för livet och jag kan nästan garantera att den kommer att blir en kär vän som hänger med dig på all världens roliga ställen både till vardags och på resande fot. Ni vet ju hur både snygga skor och en bra väska kan lyfta en hel look.

Trevlig resa.

Man med väska