Är du redo för en expedition i Indonesiens vildmark?

Är du sugen på att byta höstrusket här hemma mot ett spännande äventyr i varmare klimat? Med utgångspunkt från ön Moyo kan du välja en av två dramatiska expeditioner i den Indonesiska vildmarken.

Expeditionen The Amanwana Komodo, som erbjuds mellan mars och oktober, är en sju-dagars resa genom den orörda vildmarken och vatten i Komodo nationalpark i Indonesien. Här kan du stöta på världens äldsta och största ödla, The Komodo dragon, som blir upp till 70 kg tung. Expeditionen kombinerar det bästa, djungelliv med fantastisk dykning. Ett besök vid ögruppen Nusa Tenggara ger dig möjlighet att dyka och snorkla i ett av världens biologiskt mest variationsrika och hyllade miljöer.

Amanwana-Amanikan - Kimodo

Med start i november och fram till februari är det istället The Raja Ampat Expedition, som är aktuell. Det är ett fem eller sju nätters långt äventyr genom ett av världens mest exceptionella havsområden i den indonesiska övärlden, just där Stilla havet övergår i Indiska oceanen. Under expeditionen är dykning ett måste. Det är en så gott som sakral upplevelse, där du har chans att över 1300 arter av fisk, 603 korallarter och en rad olika däggdjur. Naturen ovan ytan är minst lika slående med öar höljda i tropisk djungel och en unik flora och fauna.

Upplevelsen börjar eller slutar med en två nätters vistelse på lyxiga Moyo Island Amanwana Resort (vilket betyder den fredliga skogen) på ön Moyo strax öster om Bali. Här bor du i ett av 20 exklusiva, fullt utrustade 58 m2 stort och luftkonditionerade tält som döljer sig i den tropiska omgivningen.  Du kan bo i ”Ocean Tent” eller ”Djungle tent” beroende på om du vil ha havet eller djungeln utanför tältduken.

Amanwana-Amanikan - Kimodo

Under expeditionerna är det istället den lyxiga kryssaren Amanikan som är din bostad. Den, 32 meter långa och specialbyggda kryssaren är idealisk för privata kryssningar för en, två, eller tre par eller en familj, och rymmer en besättning på tio, inklusive dykinstruktör och en privat kock. De tre hytterna ovan däck, i varierad storlek, har luftkonditionering och eget badrum. Dessutom kan du umgås och njuta i båtens för, där den gemensamma matsalen och baren är förlagd – antingen under stjärnorna eller under tak i skydd från väder och vind.

I Komodo-expeditionen ingår 2 nätter på Amanwana resort och fem nätter ombord på Amanikan inkl. mat, alkoholfri dryck samt 2 dyk per person/dag och besök i Komodo Nationalpark. Pris från ca USD 28.000.

I Raja Ampat-expeditionen ingår istället 3 dyk per person/dag kajakpaddling, turer med höghastighetsbåt och nationalparksavgifter.  Pris från USD ca 33.000.

Skulle du vilja resa till Indonesien, men skippa expeditionerna, kan du med fördel bo på resorten från USD 800/natt.

Amanwana-Amanikan - Kimodo