Louis Vuitton låter dinosaurier visa deras finaste handväskor

När de stora varuhusen skyltar om brukar det vara en attraktion och höja fönstershopping till en ny nivå. Harrods, Saks Fifth Avenue och vårt eget NK brukar göra fantastiska skyltningar som är värda att åka en extra sväng för att spana in. Även de stora modehusen satsar stort på skyltning när nya kollektioner lanseras inför kommande säsonger.

När franska lyxmodemärket Louis Vuitton bygger sin nya skyltning i deras flaggskeppsbutik på Fifth Avenue i New York är det dinosaurier som agerar mannekänger. Här visar Lyx.se arbetet från ritningar till färdig installation. Följ med bakom kulisserna.

Hög_Bag_skelett_Louis Vuitton

Teamet bakom skyltningen har återskapat skelett från förhistoriska varelser, från tiden då dinosaurierna drog runt på jordens yta.

Hög_Sketch_Louis Vuitton

 

Making of display_Louis Vuitton

 

Dessa har placerats i skyltfönstren på den stora butiken varpå lyxmärkets prefall-kollektion 2013 har installerats på skyltdockarna och väskorna bärs av dinosaurierna. Mycket fantasi och humor. I skyltningen ser vi Dimetrodon, Stegosaurus, Brachiosaurus, Velociraptor samsas med Triceratops. Tänk vilken energi, kreativitet och hårt arbete som går in i bara att skapa skyltningen till dessa butiker för att visa deras vackra skapelser. Det är en hel värld för sig.

Produktion av diosaurier_Louis Vuitton

Utställningarna på Muséum National d´Histoire Naturelle i Paris Jardin des Plantes har inspirerat.

Hög_Skyltning_Louis Vuitton Paris

Vill du titta får du ta dig en weekendtrip till det stora äpplet inom kort. Walk the dinosaur

Väskor_Louis Vuitton