Philips revolutionerar ditt hem med världens första internetuppkopplade LEDlampa

Jag har precis plockat handen från tangentbordet efter att jag beställt mitt Philips HUE startkit hos Apple. Äntligen börjar det hända saker på smarta hem-fronten. Vattenfall yrade ju om det intelligenta hemmet redan på slutet av nittiotalet. Undertecknad fanns till och med i en del mötesrum inför potentiell lansering. Sedan dess har det dock inte hänt mycket trots att en mängd olika teknologier möjliggör riktigt intelligenta hem. Därför blev jag så otroligt glad idag när min vän Isak, uppmärksammade mig på att Apple nu säljer Philips senaste ljushuvud Philips HUE.

philips-huePhilips HUE är något så enkelt som en LEDlampa men samtidigt är det en smart LEDlampa. Philips har helt enkelt tagit fram en lampa som går att skruva in i vilken lampa som helst men som samtidigt är uppkopplad mot Internet. Med medföljande router kopplar du snabbt upp din lampa från din iPhone eller från valfri Androidlur. Med hjälp av appen eller via webben kan du sedan programmera in en en mängd funktioner i lampan.

Vad sägs exempelvis om följande funktioner:

  • Bry dig aldrig mer om vilket typ av ljus du behöver. Välj från kallt till varmt ljus beroende på rum och preferenser.
  • Lys upp ditt rum med någon av lampans 16 miljoner färger.
  • Låt lampan sakta vagga dig till sömns på kvällen för att sedan sakta imitera soluppgången.
  • Plocka ut färger från dina personliga favoritbilder för högsta mysfaktor.
  • Använd appen i din mobil för att sätta på och av lampan när du är ute och reser.
  • Förprogrammera inställningar för av/på och färger.
  • Styr upp till 50 LEDlampor från din mobil och låt varje enskild lampa leva sitt eget liv.

Philips Hue är definitivt en försmak av vad som kommer hända i vårt hem närmaste åren. Det här är bara början. Men, den början kan du shoppa i Apples butik redan nu.