Julklappar från Connolly läder i London

Ska du julhandla i London? Känner du till Connolly? Ett ”very british” varumärke som mest är känt för att sy säten och inredningar till några av världens vackraste bilar. Ett familjeföretag som var med redan innan bilismens barndom då man 1878 började med sadelmakeri och skor. 1904 började man leverera till Rolls Royce. Det gör man än idag och numera står även Ferrari, Maserati och Aston Martin på kundlistan.

Sedan några år finns även en butik med konsumentprodukter i Mayfair, på Conduit Street 41. Butiken doftar tungt av exklusivt läder. Personalen är så där härligt brittiskt korrekt. Klart värt att besöka vare sig du är bilnörd eller helt enkelt bara uppskattar handgjorda lädervaror av god kvalitet.

På hyllorna hittar du accessoirer, väskor, jackor och perfekta presenter. Själv har jag deras härligt humoristiska ”Driving Glove”. En klassisk bilhandske i mörkt läder med racingröda sömmar – samt pekfinger och långfinger i samma aggressiva röda för att effektivt kunna handsignalera till mina kära medtrafikanter.