Super-premium Skincare från Schweiz

The rarest metal on earth is impervious to time… shouldn’t you be too? Den retoriska frågan ställer La Prairie, som länge varit en favorit bland celebriteter, rika eller extremt skönhets- och lyxmedvetna kunder. Det Schweiziska hudvårdsföretaget har länge betraktats som producenter av världens (på riktigt!) bästa och mest exklusiva produkter för främst ansikte. Just nu pågår en kampanj för att fira La Prairies 25 år av skin caviar luxuries. En metod och serie som inspirerat många andra märken, inte minst vår egen svenska Kerstin Florian Caviar Skincare. Det är däremot inte La Prairie generellt eller deras Caviar-lyx som anses vara det allra bästa. Istället är det La Prairies Platinum Collection som man väljer framför allt annat, om man är riktigt initierad.

Vem vill inte att den mest ogenomträngliga och värdefulla metallen på jorden ska skydda vår viktigaste tillgång (enligt La Prairie) huden. Med ett pris på USD 1 050 för 50 ml, är the Platinum Collection en serie som faktiskt förtjänar och även tas på stort allvar. Kollektionen är en anti-aging-serie som innehåller ren platinum och som med hjälp av kraftiga antioxidanter skyddar huden och arbetar förebyggande för att ge en slätare och yngre hud. Listan är lång på kändisar som sägs använda serien.

Trots detta är serien okänd för många vanliga konsumenter – en doldis som trots priset och celebriteter som frossar i den, lyckats behålla respekt och som anses visa resultat för den som väljer produkterna.

La Prairie har en lång historia inom skönhetsvård och har funnits i över 25 år med en stark vetenskaplig förankring genom laboratorier i Schweiz. Ända fram till 1982 var Laboratories La Prairie en del av Schweiz’ och världens mest exklusiva medicinska SPA Clinique La Prairie, som än idag ett vetenskapligt centrum för skönhet och wellness.