Vitra Haus

Vitra, ett inredningsmecca för möbelconnoisseurer

Schweiziska design- och möbelföretaget Vitra sammanför ingenjörskonst på hög nivå med kreativa genier och ledande internationella designers. Resultatet är arkitektur och inredningsdetaljer för genuina möbelconnoisseurer.

Vitras historia började med produktionen av Charles och Ray Eames lounge fåtöljer, men idag hittar du möbler av designers som Philippe Starck, Verner Panton, Mario Bellini, Ron Arad, och Jean Prouvé och t.ex. den ultralätta designade vilfåtöljen MVS Chaise av Maarten Van Severen i deras sortiment.

Att besök Vitra Campus I Weil am Rhein, på den tyska sidan av gränsen, är lyx för de som älskar inredning, design och arkitektur som är utöver det vardagliga. Här hittar du inte bara Vitra Design Museum, som anses vara ett av världens främsta designmuséer. Besök den fasta samlingen med möbelklassiker, se någon av de ständigt aktuella och spännande utställningarna, delta i ett event, en workshop eller lyssna till en dramatisk konsert när du är på Vitra Design Museum.

Väl här kommer du också att få en exceptionell arkitektonisk upplevelse. På campus finns flera internationellt kända arkitekter representerade med många spännande byggnader i futuristiska former. Ett av dem är VitraHaus, huset för deras möbelutställning, som har ritats av den välkända schweiziska arkitektduon Herzog and de Meuron.

Vitra Campus erbjuder dig en möjlighet att få perspektiv och djup på kreativitet i alla dess beståndsdelar. Vill du själv bygga något eget bortom det traditionella eller inreda med möbelklassiker av rang är Vitra Campus en riktig inspirationskälla och väl värt att besöka. Enklast tar du dig hit med flyg till Basel och vill du bo synnerligen bra under ditt besök på Vitra rekommenderar vi Hilton Basel Hotel.